VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN, SOYLU'YA SESLENDİ

1 Nisan 2020

.....................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığının belediyelerin yardım toplamasını engellediğini söyledi. Özcan,  “Sayın Bakan, kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Sen, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları ile mücadeleyi bırak korona ile mücadele et” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Özcan burada yaptığı açıklamada, bazı belediyelerin düzenlediği kampanyalara bloke konulduğunu söyledi.

Belediyelerin kamu kuruluşu olduğunu ifade eden Özcan, 5393 sayılı yasaya göre belediyelerin bağış kabul etmenin görevleri arasında yer aldığını söyledi. Özcan şöyle konuştu: “Son iki günde bildiğiniz gibi, yapılacak sosyal yardımlarla ilgili bağış toplama meselesi gündemde. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı, biz Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyayı doğru bir kampanya olarak düşünüyoruz. Ancak, Türkiye’de sadece Sayın Cumhurbaşkanı ve onun belirleyeceği kişilerin yardım toplama hakkı olduğuna da inanmıyoruz.

BELEDİYELER DE DEVLETTİR

Şunu hatırlatmak istiyorum; biz, devletin bir kurumuyuz. Belediyeler de devlettir. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları bir yardım kampanyası düzenliyor. Düzenler düzenlemez, bu hesaplara bloke konuldu. Gerekçe de, 2860 sayılı yardım toplama kanunu gerekçe gösterildi. Oysa, bakıldığında bizim belediyelerimizin 2860 sayılı yasaya göre değil, 5393 sayılı yasaya göre bağış topladıklarını görüyoruz. Bizim 5393 sayılı belediye kanununun 15’inci maddesinde bağış kabul etmek görevler arasında sayılmıştır. Dolayısıyla biz Sayın İçişleri Bakanının söylediği gibi 2860 sayılı yasaya göre işlem tesis etmiyoruz. Bağış toplamak isteyen sivil toplum örgütü, kişiler, dernekler, vakıflar için geçerli. Dolayısıyla Sayın Bakan, kamuoyunu yanlış yönlendiriyor.

ALTERNATİF KAMPANYALAR PEŞİNDE DEĞİLİZ”

 CHP zihniyeti yardımları kesecek diyorlardı, bunun böyle olmadığı görüldü. Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sosyal yardım konusunda diğer belediyelerin oldukça önünde. Ama biz ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha çok yardım yapmak istiyoruz, İçişleri Bakanlığı bunu engelliyor. İçişleri Bakanına ben şu çağrıda bulunuyorum. Sen, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları ile mücadeleyi bırak korona ile mücadele et. Biz Korona ile de mücadele etmek istiyoruz, daha etkin bir şekilde. İhtiyaç sahibi insanlara da daha çok katkı sağlamak istiyoruz. Bu konuda bir yarış içinde değiliz, Sayın Cumhurbaşkanının kampanyasına alternatif kampanyalar oluşturma peşinde değiliz. Daha çok yardım birkaç kanaldan toplanırsa daha faydalı olur diyoruz.”

7 yorum yapılmış
  • Zeko
    1 Nisan 2020 • 13:10
    işine gelmeyenler birazcık elinizi vicdanınıza koyun adamlar en uç noktalara ulaşabilmek için çabalıyorlar bunun a b c partiyle bir alâkası yok çıkarın şu at gözlüklerini
  • Bolulu
    1 Nisan 2020 • 08:11
    Sayın bakanim siz gönüllü garantina DİYONUZ boş meydan gösteri yosunuz virüs yayılıyor mu evet neyazikki ölenler var sizin çevreniz yakınınız Allah korusun enfekte olunca Allah göstermesin ölünce mi anlayıp sokağa çıkma yasağı getirceniz ?? Rusya Çin ve diyer ülkeler neden sokağa çıkma yasağı getirdi virüs yayılıyor diye ben vatanımı miletini seven düşünen vatan daşım saygılar sayın bakanım hatam kusurum varsa affola özür dilerim
  • Bolulu
    1 Nisan 2020 • 08:32
    Millete laf yetiş direne kadar sen bir proje ortaya koysan
  • Atalay
    1 Nisan 2020 • 12:08
    Ya Rabbi bizleri CoRoNa ve CeHaPe virüsünden koru.
  • Cemil
    1 Nisan 2020 • 12:40
    Sayın başkan,kendinizi hala mecliste milletvekili sanıyorsunuz..bakana laf yetiştirceğine boludaki vatandaşların için ne yapabilirim derdinde ol..
  • Gereksiz
    1 Nisan 2020 • 15:15
    Sen üstüne düşen sorumlulukları yerine getir artık... Ya ne kadar boş lakırtı yapıyorsun...
  • Tavsiyeci
    2 Nisan 2020 • 06:54
    Sayın başkan meçlisi topla yardım kampanyası kararı alın ve buyrun toplayın olması gereken bu.Bunu muhakkak iyi biliyorsun. İki aylık su indi mi yapıp kendini kahraman ilan etme. Sen bolu nun sorunlarına bak. Sen muhalefet değil iktidarsin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.