VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DIŞARDAN PAZARCILARIN GELMESİ YASAKLANDI

1 Nisan 2020

.....................................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit,  kentte koronavirüs tehlikesine karşı alınacak yeni tedbirleri açıklayarak, Perşembe gününden itibaren şehir dışından gelecek hiçbir pazarcının kente girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için kurumlar tedbirlerini üst seviyeye çıkarırken Bolu Valiliği’de kentteki önlemlerini artırdı. Kentte koronavirüse karşı alınan yeni önlemlerini açıklayan Vali Ümit, Bolu’nun  iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Vali Ümit, koronavirüsün yayılmasını önlemek için tüm çalışmaları aralıksız sürdürdüklerinin altını çizerek, “Tedbirler kapsamında ilk olarak 65 yaş üzeri vatandaşlar için ‘Vefa Destek Grubu’ oluşturuldu. Yaşlıların yanı sıra kronik hastalığı olanlara hizmeti ayaklarına getirdik. Bu bir sokağa çıkma yasağı değil, bu bir evde bulunma gerekliliği. Bazıları neden ‘Sokağa çıkma yasağı getirilmiyor’ diyor. Sokağa çıkma yasağının anormal sonuçları olur. Böyle eleştirende var. Devletimiz en mantıklı ve makul yolunu buldu. Devletimiz evde kalmayı teşvik ediyor. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler lütfen evde kalsın” diye konuştu.

KALABALIK ŞEHİRLERDEN GELENLERİN VİRÜSÜ YAYMA RİSKİ VAR

Şehir dışından gelen pazarcılara yasak getirildiğini açıklayan Vali Ümit, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Perşembe gününden itibaren Bolu dışından hiçbir pazarcının Bolu ilk sınırları içerisinde pazarcılık faaliyetinde bulunmasına müsaade etmeyeceğiz. Hıfzısıhha meclisinde bunun kararı alındı ve ilgili yerlere bu karar duyuruldu. Özellikle kalabalık şehirlerden gelenler bu bulaşma konusunda daha etkili olduğu söyleniyor. Bunların önüne geçebilmek için bir süre kendi içimizde yetineceğiz. Kendi pazarcılarımız, manavlarımız, pazarcılarımız var. Bunlarda kendi gayretlerini gösterecekler. Fiyat bakımından da her türlü kontrol yapılıyor. Yerelde hizmetlerin karşılanması cihetine gidildi. 

1 yorum yapılmış
  • ramco
    2 Nisan 2020 • 03:42
    Cok dogru bir karar 1 2 yil yasaklansin oyuncak zuccaciye testil gibi urunleri satan esnaf en cok adapazarindan gelen duzcede n gelenler orada salgin ve vaka sayisi bolunun 3 4 Kati I o yuzden gelmemeleri isabet olur belediyemizde insallah gerekli duyarliligi gosterip vatandasin sagligini dusunir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.