VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA TELEFONLA DESTEK

1 Nisan 2020

.............................................

Bolu’da kurulan Psikososyal Destek Hattı’ndaki görevliler koronavirüs nedeniyle evlerinde karantinada kalan vatandaşlara stresle başa çıkmanın yollarını anlatarak psikolojik destek veriyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşların psikolojik olarak etkilenmelerini önlemek için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Covid-19 Psikososyal Destek Hattı kuruldu. Refika Baysal Sağlıklı Yaşam Merkezinde kurulan destek hattında görevli 2 psikolog, 1 çocuk gelişimci ve 1 sosyal hizmet uzmanı hafta içi saat 08.30 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşlara evlerinde bulundukları süreçte stresle başa çıkmanın yollarını ve hastalıktan korunma yöntemlerini anlatıyorlar.

Koronavirüs nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşların ruh sağlığının etkilendiğini vurgulayan Sosyal Çalışmacı Hicret Betül Kılıç, “Bu süreçte stresle başa çıkma, kaygı yönetme becerilerimizi artırmak için önlemler de almamız gerekiyor. Burada yaptığımız görüşmelerde, salgın sürecinde ortaya çıkabilecek tepkiler neler, bu verdiğimiz tepkiler normal mi yoksa anormal mi bunun farkına varabilmeyi amaçlıyoruz. Kendimizi bu süreçte iyi hissetmek için evimizde ailemizle, çocuklarımızla neler yapabiliriz diye konuşmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza Covid 19’u nasıl anlatabiliriz, onları korkuya kaptırmadan nasıl açıklamamız gerekiyor bunları konuşacağız” dedi.

  • KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA TELEFONLA DESTEK
  • KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA TELEFONLA DESTEK
  • KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA TELEFONLA DESTEK
  • KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA TELEFONLA DESTEK
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.