VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARANTİNADA AKIL ALMAZ GÖRÜNTÜLER

27 Mart 2020

...............................

Haber: Adnan KARABULUT

Dünyanın birçok yerinden gelen Türk vatandaşlar 14 günlük karantina süreci için Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsünde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Hayreddin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Yurtta karantina altında bulunan vatandaşların paylaşımları sosyal medyada tepki aldı. Yurtta kalan öğrenciler yaşanan görüntülere, "“Biz yurdu arıyoruz, eşyalarımız ne durumda diye. Bize bilgi vermiyorlar” sözleriyle tepki gösterdiler

Bolu’da farklı ülkelerden gelen Türk vatandaşlar 14 günlük karantina süreci için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Hayreddin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Karantina altına alınan vatandaşların sosyal medyada paylaşımları tepki çekti. Kendi odalarından çıkmaları ve bir arada olmalarının yasak olduğu karantinadaki vatandaşlar bu yasağı çiğniyorlar. Sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlar, birlikte kalıyorlar, oyun oynuyorlar ve alkol alıyorlar. Bir arada oldukları fotoğrafları sosyal medyada paylaşan vatandaşlara Hayreddin Tokadi Yurdu’nda kalan ve apar topar çıkarılan öğrencilerden tepkiler geldi.

“EŞYALARIMIZ NE DURUMDA ÖĞRENMEK İSTİYORUZ”

Korona virüs tedbirleri nedeniyle Bolu’da karantina altına alınan vatandaşlar gelmeden önce Hayreddin Tokadi Yurdu boşaltıldı. Yurtta konaklayan öğrencilere kendi eşyalarını almalarını söyleyen yurt yönetimi, eşyalarını alamayan öğrencilerin ise eşyalarını paketleyip depoya kaldırdıklarını söylemişti. Sosyal medya da gündem olan yurttaki vatandaşların durumu sonrasına yurtta konaklayan öğrenciler eşyalarının durumlarını öğrenmek istiyor. “Bizim yurda dışarıdan yiyecek getirmemiz yasak ama bunlar alkol tüketip sigara içiyorlar. Yazıklar olsun!” gibi tepkiler veren öğrenciler, “Bize eşyalarımızı dolaplara kitleyip çıkın dediler, bunlar âlem yapsın diye mi?” gibi sert tepkiler verdi.

“YURTTAN BİLGİ ALAMIYORUZ”

 Yurtların eşyalarını almak isteyen öğrencilere bilgi vermemesinden şikayetçi olan öğrenciler, “Biz yurdu arıyoruz, eşyalarımız ne durumda diye. Bize bilgi vermiyorlar” diyerek yurdun tutumunu eleştirdi. Yurtta çalışan görevliler ve yurt müdüründen bilgi almak istediklerini söyleyen öğrenciler, mezeler ve alkollerle oyun oynayan karantinadaki vatandaşları eleştirdi.

2 yorum yapılmış
  • fatihcan
    27 Mart 2020 • 23:55
    kız kardeşim o yurtta ve orası kız yurdu vali nasıl olurda kız yurdunu erkek sokup karantina yapıyor zeka mı yok beyn mi yok. Üstüne herkesin eşyası kaldı ora gidip alma imkanımızda yok. Kitapları eşyaları acilen boşaltma istendiği için kaldı orada. yazık değil mi ? içki alemi yapılmış videolar paylaşılıyor şuan kız kardeşimede yurtta kalan arkadaşları cimere şikayet için yollamş.
  • Sadevatanda
    28 Mart 2020 • 04:06
    Devlet onları sağlıkları için oraya getirip koydu.önce bi sorumluluk duygusu olması lazım vefa hissetmeleri lazım .orda kalan kızlarımız belki uzaktan geldi eşyasını götüremedi.Allah hidayet versin akıl fikir edep hayâ versin böylelerine.devlet sizi bulunduğunuz yerden alıp vatanınıza getiriyor birde utanmadan alkol alıp o devlete küfür ediyorsunuz. Çok yazık.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.