VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KANALLARIN KAPATILMASINA ONAY GELDİ

27 Mart 2020

...................

Bolu’da eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından ilk adımları atılan sulama kanallarının kapatılması çalışmasının devamı için beklenen izin çıktı. Bolu Belediyesi kentte tarla sulama işlemlerinin tamamlanmasının ardından kalıcı konutlar ile Sağlık Mahallesi arasında kalan kanalı kapatacak.

AK Parti’li eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından kalıcı konutlar mevkiinden Sağlık Mahallesine uzanan kanalın bir bölümünün üzeri kapatıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da DSİ’den kanalın geri kalan bölümünün de kapatılması için girişimlerde bulundu. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in desteğiyle Bolu Belediyesinin talebini değerlendiren Devlet Su İşleri kanalın üzerinin kapatılmasına onay verdi. 

"Bolu Ovası Rehabilitasyonu işinin projelerini tamamladık"

Sulama kanalların kapatılmasının gündemlerinde olduğunu belirten Metin,  “Bolu Ovası Sulamasının kapalı sisteme alınması için Bolu Ovası Rehabilitasyonu işinin projelerini tamamladık. Önümüzdeki yıllarda bu projeyi uygulamaya geçireceğiz.  Bu proje kapsamında Bolu Ovasında bulunan tüm sulama kanallarının tamamı kapalı sisteme geçirilecek. Bolu Belediyesi’nin belirli yerlerde kanal kapatma ile ilgili talepleri Devlet Su İşleri’ne iletilmiş. DSİ 5. Bölge Müdürlüğümüz ve Şube Müdürlüğümüze konunun çalışılması talimatını verdim. İncelemelerin tamamlanması sonrası gerekli teknik şartların Bolu Belediyesince sağlanması halinde kapatılması talep edilen yerlerde ilgili gerekli izinler verilecek.” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN KANAL KAPATMA TALEBİNİN ONAYLANDIĞINI AÇIKLADI

Başkan Özcan’da kanalın kapatılma talebinin onaylandığını açıklayarak, “Kalıcı konutlar mevkiinden Sağlık Mahallesine doğru giden kanalın 2.5 kilometrelik kısmının üzeri kapatılacak. Geçmiş belediye başkanının kullandığı yuvarlak boruların yerine özel kare borular üretip kullanacağız. Yuvarlak borular tam kanala oturmuyordu. Kanalı kapattıktan sonra da üzerine de bisiklet yolu yapacağız. Belirli noktalara süs havuzları da yapabiliriz. Bu konuyu değerlendiriyoruz. Sulama sezonunun tamamlanmasının ardından Eylül ayında çalışmalara başlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

  • KANALLARIN KAPATILMASINA ONAY GELDİ
  • KANALLARIN KAPATILMASINA ONAY GELDİ
2 yorum yapılmış
  • Nurettin
    27 Mart 2020 • 19:50
    Tarım'ın bitişinin ayak sesleri.
  • Ebru
    30 Mart 2020 • 23:01
    Asıl borazanlar deresini kapatın yaz gelince lağım kokusundan geçilmiyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.