VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN ÖNLEMLERİ ANLATTI

27 Mart 2020

..................................

Haber: Adnan KARABULUT

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin korona virüs tedbirlerini anlattı. Tedbirleri önceden aldıklarını söyleyen Başkan Özcan, “Vatandaşlarımızın aklına gelemeyecek yerlerin hepsini dezenfekte ettik” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin korona virüs tedbirleri kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. Bolu Belediyesi olarak Türkiye’de ilk vaka görülmeden tedbir çalışmalarına başladıklarını söyleyen Tanju Özcan, “Türkiye’de ilk vaka çıkmadan önce biz zaten tedbirlerimizi aldık.  İlk önce otogarda dezenfekte çalışmalarına başladık. Pazar yerleri ve halkın ortak kullandığı alanları hijyen kapsamında temizledik. 43 mahallemizdeki bütün sosyal tesisleri dezenfekte ettik” dedi. Çalışmalara belli aralıklarda devam ettiklerini söyleyen Özcan, “Bugün itibariyle bütün camilerimizde hijyen çalışmaları devam ediyor. Çevremizdeki tüm kamu binaları belediyemiz tarafından talep halinde hijyen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokak ve caddeleri bazılarını gündüz bazılarını gece olmak üzere hepsini dezenfekte edilmiş su ile yıkıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI AKLINA GELEMEYECEK YERİLERİ TEMİZLEDİK”

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarını da dezenfekte edildiğini söyleyen Özcan, “Vatandaşlarımızın aklına gelemeyecek ortak alanları dezenfekte ettik. Buna ATM, park, otobüs durakları, bankalar, çöpler ve eczaneler gibi aklınıza gelecek her ortak alanı dezenfekte ettik. Şehrimizde bulunan bütün çöpleri ki şehrimizde yer alan yer altı ve yer üstü çöp kovaları olmak üzere toplam 3600 tane var bunlarda. Hepsini dezenfekte ettik” diye konuştu.

“ERKEN ÖNLEM ALAN BELEDİYELERDENİZ”

Başkan Özcan, “Bu çalışmalar kapsamında bu güne kadar 1 milyon beş yüz bin metre kara kapalı alan ve 1 milyon açık alanı dezenfekte ettik. Toplam 260 ton temizlik malzemesi kullandık. Biz hazırlıklı olan belediyelerden bir tanesiydik. Bu güne kadar 1 buçuk milyonun üzerinde temizlik malzemelerine harcadık. Geç önlem alsaydık bu rakam 2 katına çıkacaktı” dedi.

“KİMSENİZ YOK DEMEYİN BİZ VARIZ”

Özcan, “Daha önce söylemiştik. Kimsemiz yok demeyin, biz varız. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 444 26 58 numaralı hattımızda yardım isteyen herkese yardımcı olacağız demiştik. Başında yaşlılar geliyor. Yaşlılara sokağa çıkmayın demiştik. Maaşları ile alakalı bankalar ile temas kuruldu. Toplum taşıma ile ilgili olarak da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz faydalanması durumunu biz kaldırdık. Sağlık çalışanlarımızın toplu taşımasını Bolu Belediyesi olarak biz karşılıyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.