VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YURT DIŞINDA 32 TÜRK KORONADAN ÖLDÜ

25 Mart 2020

........................

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, yurt dışında 32 Türk'ün koronavirüsten yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün akşam itibarıyla 8 ülkeden 11 seferle, 2 bin 721 Türk öğrencinin daha yurda getirildiğini bildirdi.

32 TÜRK YAŞAMINI YİTİRDİ

Bakan Çavuşoğlu, yurt dışında 32 Türk'ün koronavirüsten yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: "Bazı vatandaşlarımızın aileleri, cenazelerini Türkiye'ye getirmek istedi. Normal uçuşlarımız yok ama kargo uçuşları var. Gereken desteği veriyoruz. Yurt dışında 32 vatandaşımız virüsten hayatını kaybetti. Vizesi geçmiş vatandaşlara karşı farklı ülkelerin Dışişleri Bakanları ile görüşüyoruz.

30 BİNDEN FAZLA ÇAĞRI

Koronavirüs ile ilgili 30 binden fazla çağrı aldık. Bunlara tek tek cevap veriyoruz. Dikkate alıyoruz. Vatandaşlarımızın eleştirileri tek tek dikkate alıyoruz. Sadece benim sosyal medya hesabıma 3 bin 200 çağrı alıyoruz. Lütfen mecbur olmadıkça sokağa çıkmayınız. Bizler size hizmet etmek için başkonsolosluklar, büyükelçilikler açıyoruz.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

İspanya ve İtalya'nın Dışişleri Bakanları ile neler yapmamız gerektiğine dair konuşmalarımız oldu. Bugüne kadar 17 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. Kendi ihtiyacımız bizim tespit edip tüketim fazlası ihtiyacı temin edebiliriz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de fırsatçılar oldu, stok yapanlar oldu. Her şey tüm merkezden kontrol edilecek. Dün örneğin İspanya Dışişleri Bakanı ile görüştüm geçmiş olsun demek için. Kendilerinin bizden maske talebi oldu.

TÜRKİYE, 1. SIRADA

Özellikle G-20 ülkeleri olarak bizim bunu koordine etmemiz gerekiyor. Gereken katkıyı sağlarız, adımı atarız. Türkiye insani ülke olarak dünyada 1. sıradadır."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.