VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

24 Mart 2020

.......................................

Haber: Adnan KARABULUT

Bolu’da korona salgınına karşı vatandaşların evde kalması uyarısında bulunan bir vatandaş, otomobilinin üzerine bağladığı tabutla sokaklarda gezerek aracından sela dinletti. Polis ekipleri tarafından evinin önünde yakalanan Murat Çalık, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bolu’da, korona virüs salgınına karşı 65 yaş ve üstü kişilerin evlerinden çıkmalarının yasaklanmasına rağmen bazı vatandaşların yasağa uymaması üzerine, Murat Çalık isimli vatandaş farkındalık oluşturmak istedi.

ARACIN ÜZERİNE TABUT BAĞLAYIP 'EVDE KAL' UYARISI YAPTI

Evinde hazırladığı bir tabutun üzerine ‘Eğer bu okunan sela senin ya da bir sevdiğinin olmasını istemiyorsan evde kal' yazarak otomobilinin üzerine bağlayan Çalık, aracından sela sesini de açarak tabutla birlikte sokaklarda yaşlı vatandaşları uyardı.

"HERKESİN FARKINDA OLMASI İÇİN BÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNDÜM"

Çalık, “Yaşlıların ve gereksiz dışarı çıkanların olayı ciddiye almasını, bu durumun tüm insanlığa zarar vereceğini ve yakınlarımızın, komşularımızın, yaşlılarımızın sonu ölümle sonuçlanacağı için, herkesin farkında olması için böyle bir şey yapmayı düşündüm. Tüm ülkeye sesleniyorum, devletimizin koyduğu kurallara uyalım. Artık ciddiye almamız gerekiyor” dedi.

HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Polis ekipleri tarafından Sağlık Mahallesi’de evinin önünde yakalanan Murat Çalık, ekiplerce karakola götürüldü. Çalık’ın aracın üstüne bağladığı tabuta el koyan polis ekipleri, Çalık’ın aracına ise 'yüksek sesle müzik yayını yaptığı' ve 'mevzuata aykırı şekilde yüklendiği' gerekçesiyle toplam 407 lira para cezası kesildi. Çalık, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine emniyet müdürlüğüne götürüldü.

TABUT HALK OTOBÜSÜ İLE TAŞINDI

Otomobilin üzerinden sökülen tabutu emniyet müdürlüğüne götürmek isteyen polis ekipleri, tabutun otomobile sığmaması üzerine seyir halinde olan bir halk otobüsünü durdurdu. Otobüsün emniyet müdürlüğü güzergahından geçeceğinin öğrenilmesi üzerine tabut polis ekipleri tarafından halk otobüsüne koyularak emniyet müdürlüğüne gönderildi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEMİŞTİM”

Polis ekiplerince Emniyete götürülen Çalık, “Farkındalık yaratmak istemiştim. Çünkü bizim milletimizde sorumsuzluk var. Ben yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum. İzin almam gerekiyormuş. İzin almadan yaptım ben. Yaptığımın bedelini ödeyebilirim ama sağlığımızın bedelini ödeyemeyiz. Türk kurallarına ve yasalarına uyalım” dedi.

  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
  • HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    24 Mart 2020 • 10:10
    Bence harika bir fikir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.