VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN KOCA'DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

23 Mart 2020

..........................................................

Haber: Adnan KARABULUT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Koca, “Dünyayı etkileyen bu salgında olabildiğince az kayıp vermek istiyoruz.  İyileşen vakalarımız var. Ayrıca Çin’de geliştirilen olumlu sonuç veren bir ilaç da getirttik” ifadelerini kullandı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs vakalarının Türkiye geneline yayıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçti. Korona virüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Koca, vaka sayısını ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını gün sonunda açıklayacaklarını söyledi. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili de konuşan Koca, “Buradan yaşlılarımıza seslenmek istiyorum. Onların korona virüsten etkilenmemesi konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Çocuklarınızın tavsiyelerinize, torunlarınızın sevginize ihtiyacı var. Sizin öğütlerinize ihtiyacı var. Siz de bu seferlik bizim öğütlerimize kulak verin. Dünyayı etkileyen bu salgında olabildiğince az kayıp vermek istiyoruz. Lütfen sokağa çıkmanızla ilgili kısıtlama kararına uyun.  Alınan tedbirler konusunda adeta ikna kahramanlarımız çocuklarımız ise çevrelerine, büyüklerine karşı tüm kozlarını kullanıyor” dedi.

"VAKALAR TÜRKİYE GENELİNE YAYILDI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs vakalarının Türkiye geneline yayıldığını söyledi.

Bakan Koca ayrıca, "Hiçbir kitten, hiçbir laboratuvar testinden ücret almıyoruz, almayacağız, alanlara da izin vermeyeceğiz." dedi.

“YERLİ SOLUNUM CİHAZI ÜRETİYORUZ”

Fahrettin Koca, yerli solunum cihazı üretmek için harekete geçtiklerini söyledi. Yerli solunum cihazı üretimi için fabrikalarda çalışmalara başladıklarını söyleyen Koca, bu solunum cihazını da en kısa sürede kullanmaya başlayacaklarını açıkladı.

“SAĞLIK PERSONELLERİNE 32 BİN KİŞİ DAHA EKLEYECEĞİZ”

Korona virüs kapsamında çalışmalarını sürdüren sağlık personelleri için de bir müjde veren Koca, sağlık personellerine 32 bin kişi daha atayarak bu sektördeki boşlukları gidereceklerini söyledi. Ayrıca sağlık çalışanlarına ek ödeme de yapacaklarını söyleyen Koca, önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

“AŞI GELİŞTİRME ÇABALARINA DESTEK VERİYORUZ”

Çin ve Avrupa ülkelerine aşı geliştirme konusunda ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen Koca, aşı geliştirme çabalarına maddi ve manevi katıldıklarını belirtti.

“ÇİN’DEN İLAÇ VE SAĞLIK KİTİ GETİRDİK”

Çin’den bu sabah günü getirdikleri sağlık kitine de dikkat çeken Bakan Koca, “Çin’den bu sabah gelen sağlık kitlerini kullanmaya başladık. Ayrıca Çin’de geliştirilen olumlu sonuç veren bir ilaç da getirttik. Bu ilaç hastaları iyileştirmek için geldi. Hastalarımızda denemeye başladık. Yoğun bakımda hastalar için gelen bu ilaç etki edecek mi hep beraber göreceğiz” dedi.

“İYİLEŞEN VAKALARIMIZ VAR”

Testleri pozitif çıkan ve karantina altına alınan hastaların arasında iyileşen hastaların olduğunu söyleyen Koca, önümüzdeki günlerde iyileşen kişileri ve iyileşmeye başlayan kişileri açıklayacaklarını belirtti. Sağlık personelleri içerisinde de pozitif vakaların olduğunu söyleyen Koca, bu kişileri de iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.