VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CORONAVİRÜS'TEN NASIL KORUNURUZ?

11 Mart 2020

............................................

Haber: Adnan KARABULUT

90 gün önce Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve etkisini birçok ülkede gösteren Coronavirüs, son olarak Türkiye’ye de bulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklama ile ülkemizde bir erkek hastaya teşhisin koyulduğunu açıklamıştı. Peki, ülkemize bulaşan Coronavirüs’ten nasıl korunuruz?

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkede etkisini gösteren Coronavirüs, Türkiye’ye bulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir erkek vatandaşta Coronavirüs vakasına rastlandığını ve hastanın karantinaya alındığını açıkladı.

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Birçok ülkeye bulaşan Coronavirüs’ün belirtileri ateş ve halsizlik ile ortaya çıkıyor. Grip ile benzer belirtiler gösteren Coronavirüs, aynı zamanda iştahsızlığa ve kilo kaybına da yol açıyor. Solunum problemleri ve kişinin karın bölgesinde şişlik belirtileri Coronavirüs’ün bir diğer belirtileri. Coronavirüs aynı zamanda kişide mutsuzluk hissi ve psikolojik durumda değişme gibi ruhsal problemlere de neden oluyor.

CORONAVİRÜS BULAŞICI MIDIR? NASIL BULAŞIR?

Dünyayı alarma geçiren Coronavirüs bulaşıcı bir salgın hastalık olarak kabul edildi. Yayılma gücü yüksek bir hastalık olduğundan hem toplumların hem de bireylerin önlemlerini alması gerekmektedir.

Coronavirüs’ün 100'ün üzerinde çeşidi vardır. Büyük çoğunluğu hayvanlarda enfeksiyona yol açan, çok azının da insanlara bulaştığı virüstür. Kişilere geçen Coronavirüs’ün çoğu hafif bir soğuk algınlığı ile atlatılabilmekte olmasına karşın ölüm vakaları da giderek artmaktadır. Güncel rakamlara göre dünyada Coronavirüs bulaşan kişi sayısı 76 bin iken; 2 bin 300 kişi bu virüsten hayatını kaybetti.

CORONAVİRÜS’TEN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

Coronavirüs’ten korunma yolları gripten korunma yolları ile benzerlik gösterir. El temizliği oldukça önemlidir. Solunum yolu enfeksiyonlarına ve el hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kalabalık ortamlar özellikle virüslerin yayılması için ideal ortamı oluşturduğundan eller, yüz bölgesi mutlaka düzenli olarak yıkanmalı ve temizlenmelidir. Öksürme ve hapşırma gibi eylemler mutlaka peçeteye yapılmalı ve çöpe atılmalıdır. Günümüzde ise Coronavirüs’ten korunma yollarından bir tanesi de maske olmuştur. Hasta kişilerin maske kullanabileceği gibi bu hastalığa yakalanmadan da kişiler korunmak için maske takabilirler.

CORONAVİRÜS’TEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Eller sık sık sık yıkanmalı

Hijyen kurallarına uyulmalı

Öksürürken veya hapşırırken ağız ve burun kapatılmalı

Hasta kişilerle temastan kaçınılmalı

Hasta hayvanlarla temastan kaçınılmalı

Çiğ ya da iyi pişmemiş hayvan ürünleri tüketilmemeli

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.