VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI

5 Mart 2020

............................

Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında 144 tesis kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, vefatının 20’inci yılında anıt mezarında binlerce kişinin katıldığı törenle anıldı.  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, " İzzet Baba her gün hayır duası alıyor. Çünkü yaptırdığı hastanelerde doğan çocuklar oluyor. Yaptırdığı üniversiteden mezun olan gençlerimiz oluyor. Dolayısıyla her gün Boluluların hayır duasını almaya devam ediyor." diye konuştu.
 
Sağlığında kurduğu vakıfla kente eğitim ve sağlık alanında tesisler kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi. Hayattayken kentin en işlek caddesine heykeli dikilen ve Bolu’nun babası olarak tanınan Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde 93 yaşında yaşamını yitirdi. Baysal’ın adıyla kurulan İzzet Baysal Vakfı, 2006 yılında ‘TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ ile ödüllendirilen ilk vakıf ünvanını aldı. Türkiye’nin vakıf destekli ilk devlet üniversitesini de kuran İzzet Baysal Vakfı tarafından Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında 2019 yılı rayiç değeri 655 milyon 861 bin TL’yi bulan 144 tesis kazandırıldı.
 
Hayırsever iş insanı merhum İzzet Baysal, ölümünün 20’inci yıldönümünde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleşkesinde bulunan anıt mezarında düzenlenen törenle anıldı. Aralarında öğrencilerinde olduğu binlerce kişi Gölköy kampüsünden anıt mezara kadar İzzet Baysal için yürüdü. Anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, protokol üyeleri, akademisyenler ile öğrenciler ve vatandaş katıldı. 
 
"İZZET BABA HER GÜN HAYIR DUASI ALIYOR"
 
Törende konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Memnuniyetle görüyorum ki İzzet Baysal'ın okullarından mezun olanlar Türkiye'de önemli yerlere geliyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden mezun olan çok sayıda kardeşimiz Ankara bürokrasisinde çok önemli yerlere gelmeye başladığını da bizler memnuniyetle görüyoruz. İzzet Baba her gün hayır duası alıyor. Çünkü yaptırdığı hastanelerde doğan çocuklar oluyor. Yaptırdığı üniversiteden mezun olan gençlerimiz oluyor. Dolayısıyla her gün Boluluların hayır duasını almaya devam ediyor." diye konuştu.
 
"İZZET BAYSAL BOLU'NUN YETİŞTİRMİŞ OLDUĞU ROL MODELDİR"
 
Törende konuşan Vali Ümit, İzzet Baysal’ın yapmış olduğu hayırlarla yapmış olduğu işlerle çok yönden örnek olan bir insan olduğunu vurgulayarak, “İzzet Baysal ülkemizin ve ilimizin yetiştirmiş olduğu örnek olan bir rol modeldi. Hangi konuda örnek olması gerektiğini bilen yada ne şekilde hareket etmesi gerektiğini fevkalade güzel düşünen ve hayatında uygulayan, böylesine güzel bir eserler bırakan başka kaç kişi var bilemiyorum.” diye konuştu.
İl Müftüsü Orhan Genç’in okuduğu duanın ardından Baysal’ın anıt mezarına karanfiller bırakıldı.
  • BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI
  • BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI
  • BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI
  • BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI
  • BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI
  • BOLU’NUN İZZET BABASI DUALARLA ANILDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.