VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKIN NE KADAR CEZA ALDI

25 Şubat 2020

.......................................

Bolu’da, başka bir suçtan ceza aldığı için tutuklanarak cezaevine gönderildiği sırada cüzdanında sahte 200 TL ile yakalanan Muhammet T., 1 yıl 8 ay 4 gün hapis ve 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Olay, 2019 yılında Bolu’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işlediği başka bir suç nedeni ile tutuklanarak Bolu T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen Muhammet T.’nin üst araması yapıldığı esnada cüzdanındaki 200 lira kağıt para, sahte çıktı. Yapılan işlemler sonucunda Muhammet T. hakkında “Sahteliğini Bilmeden Kabul Ettiği Parayı Sahte Olduğunu Bilerek Tedavüle Koyma” suçlaması ile dava açıldı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Muhammet T., “Ben biriktirdiğim 20 bin lirayı bankaya yatırmaya gittim. Parayı verdiğimde bankadaki görevli kişi 200 lirayı uzatarak, parayı makinenin kabul etmediğini söyleyerek başka para istedi. Ben de aldığım parayı cüzdanıma koyup, başka para verdim. Olaydan 4 gün sonra birinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp, sonra da tutuklandım. Cezaevine gittiğimde cüzdanımdaki 200 liranın sahte olduğu anlaşıldı. Olay bundan ibarettir” dedi.

Muhammet T.’nin savunmasını tamamlamasının ardından Cumhuriyet Savcısı, sanığın cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, Muhammet T.’yi hükmün açıklanmasını geriye bırakarak 1 yıl 8 ay 4 gün hapis, 80 lira da para cezasına çarptırdı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.