VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

40 YILLIK MESLEK AŞKI…

18 Şubat 2020

.................................................

Bolu’da, 40 yıl önce başladığı marangozluk mesleğinde 3 parmağını kaybeden Mehmet Aktulan, evinin garajında kurduğu atölyede tahtadan ürettiği malzemeleri halk pazarında satarak ailesine destek oluyor.

Bolu’nun Dörtdivan ilçesine bağlı Yavaş köyünde dünyaya gelen 5 çocuk babası Mehmet Aktulan (76), 40 yıl önce öğrendiği ve 3 parmağını kaybetmesine neden olan marangozluk mesleğini özenle sürdürüyor. Askerliğin ardından 15 yıl boyunca Ankara’da inşaatlarda çalıştıktan sonra tekrar köyüne dönen Aktulan, iş bulamayınca yeniden Bolu’ya yerleşti. Marangoz olmaya karar veren Aktulan, aldığı bir makineyle evinin garajına kurduğu marangoz atölyesinde çalışmaya başladı. Uzun yıllar boyunca tahtadan kapı ve pencere yapan Mehmet Aktulan, tahtanın yerini plastiği almasıyla birlikte kaşık, baston, oklava, ekmek tahtası gibi eşyalar yaparak halk pazarında satmaya başladı. 25 yıl önce geçirdiği iş kazasında 3 parmağını kaybeden Mehmet Aktulan, mesleğini yapmaktan vazgeçmeyerek ailesine de destek oluyor.
"ELİMİN DEĞMEDİĞİ EV KALMAMIŞTIR"

El becerisine güvenerek kimseden yardım almadan marangozluğu öğrenen Mehmet Aktulan, “40 yıl oldu bu işe başlayalı. Bir makine aldım ve ben bu işi yaparım dedim. El becerime güveniyordum. Allah da muvaffak etti. O günden bu güne çalışıyorum. Bu civarda elimin değmediği ev kalmamıştır. Kapı, pencere yapıyordum. Artık plastik çıkınca ahşap işi öldü. Ben de bu işleri yapmaya başladım. Kepçe, kaşık, sofra, kürek, baston yapıyorum. Pazarlara gidip satıyorum. 10-12 çeşit ürünüm oluyor. Kahvehane falan bilmem. Namazımı kıldıktan sonra birkaç kaşık yaparım ve pazarlarda satarım” dedi.
3 PARMAĞINI KAYBETTİĞİ MESLEĞİNİ TERK ETMEDİ

Geçirdiği iş kazasını anlatan Aktulan, “Camların alt kısmında bulunan parçayı yaparken elim bıçakların üzerine düştü. O günden bugüne 2 parmağımla yine aynı işi yapıyorum. Hiç de işim aksamadı. Yılmadım bu işten. Başarıyla çalıştım. Allah her şeyimi de nasip etti” ifadelerini kullandı

  • 40 YILLIK MESLEK AŞKI…
  • 40 YILLIK MESLEK AŞKI…
3 yorum yapılmış
  • Mukaddes
    18 Şubat 2020 • 06:19
    Telefon numarası verebilir misiniz rica etsem
  • Emrezkan
    20 Şubat 2020 • 09:25
    Oğlu ümit 0 542 460 7666
  • Yusuf
    20 Şubat 2020 • 09:25
    Yıllanmış usta Mehmet amca Allah uzun ömürler versin inşallah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.