VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TABİATIN KALBİ ULUSAL GÜNDEMDE

15 Şubat 2020

...........................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu’nun doğa harikası mekanları ulusal gündemde. Milliyet Gazetesi manşetinde haftasonu tatilini değerlendirmek için hazırladığı listede Bolu’nun, Abant Tabiat Parkı, Seben Gölü ve Cennet Gölü ‘de yer aldı.

Milliyet Gazetesi manşetinde, “İki günlük tatili doğada yürüyüş yaparak değerlendirmek ama aynı zamanda İstanbul'dan da uzaklaşmamak mümkün. İşte hafta sonu için İstanbul'a yakın yürüyüş rotaları” açıklamasıyla haftasonu tatilini değerlendirmek için İstanbul’a yakın mekanları sıraladı. Bu listede Bolu’nun doğa harikası mekanları;
 
Abant GölÜ Tabiat Parkı 
Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı olan Abant Gölü Tabiat Parkı kampçıların yanı sıra trekking yapanların da yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Özellikle sonbahar mevsiminde doğanın tüm tonlarının kendisini cömertçe sergilediği Abant, en güzel fotoğraflara ev sahipliği yapıyor.

Seben Gölü 
Bolu'nun Seben ilçesinde bulunan göl, trekking için oldukça uygun bir bölge. Yakınında bulunan İzzet Baysal Üniversitesi kampüsü sayesinde canlılığa sahip olan bölgede özellikle sonbahar aylarında pek çok doğa tutkunu trekking yapmakta. Seben gölüne ulaşmak için Bolu - Seben yolunu takip etmek gerekiyor. Göl, iki yerleşim yerinin arasında yer almakta.

Cennet Gölü 
Bolu'nun Göynük ilçesi yakınlarındaki Cennet Gölü, yeldeğirmenleri, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla yürüyüş yapmak için en ideal rotalardan biri olma özelliği taşıyor” ifadeleriyle yer verildi.

 

2 yorum yapılmış
  • Nallhanl
    15 Şubat 2020 • 02:16
    Cennet Gölü değil Çubuk Gölu
  • Cle
    15 Şubat 2020 • 22:19
    Bir kez gittim o göle. Güzel ama bakım sıfır. Göynük yolundan cok uzak değil. Yol kaymak gibi sıcak asfalt. Ama göl etrafı sarı malzeme kafam gibi taşlar. Yeldeğirmenleri bakımsız pervanelere kopmuş etraf kötü. Küçük Bi çalışmayla bir numara olur. Dünyadan turist gelir. Ama nerdeee. Aynı durum sünnet gölündede var...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.