VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

12 Şubat 2020

.....................

Haber: Ayşe Songül ERHAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İŞ KUR üzerinden belediyeye alınması planlanan 200 işçinin AK Parti İl Başkanı ve milletvekillerinin İŞKUR İl Müdürüne verdiği talimat nedeniyle verilmediği iddia ederek, İl Müdürü İsmail Yalçın’a sert sözlerle tepki gösterdi. Özcan, “Bu müdür açıkça “AK Parti’li siyasetçiler bana yap demediği için yapmıyorum” diyor.  O zaman bu hadsiz müdüre yap desinler.” dedi.

Bolu Belediyesinde İŞKUR aracılığıyla istihdam edilecek 200 kişinin AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve milletvekilleri tarafından engellediği iddiası günlerdir kamuoyunda tartışılırken Başkan Özcan, makamında düzenlediği basın toplantısında konuyu tekrar gündeme getirdi. 

"BİR ÇOK İŞÇİ İSTİHDAM EDİLECEK"

İŞKUR ile belediyenin ortak bir çalışma ile işçi istihdamı sağlayacak işbaşı eğitim projesini Bolu’ya getirmek istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Tanju Özcan, projenin AK Parti’li siyasetçiler tarafından engellendiğini iddia etti. Özcan, “İŞKUR Müdürüne bizim belediyemizinde şirketi var yani özel hukuk tüzel kişilik. Arçelik’ten Filiz Makarna’dan bir farkı yok. Dolayısıyla işbaşı eğitim programından biz de faydalanmak istiyoruz dedik. Böylece birçok işçi istihdam edilmiş olacak. Bu proje 6 aylık bir proje, 3 ayını İŞKUR karşılıyor 3 ayını da bu programdan faydalanan şirket karşılıyor. Arçelik başta olmak üzere birçok firma bundan faydalanıyor. Biz de bu programı belediyemiz üzerinden yapalım 6 aylık programı 1 yıla çıkaralım. Yani 6 aylık program bittikten sonra 6 ayda bunları biz kontrolümüzde alalım istihdam sağlayalım. 16 Ocak'ta resmi olarak da bunun için başvurumuzu yaptık. Müdür bey öncelikle 'bakanlığa görüş soracağız' dedi. Bakanlığa görüş sordu, bakanlık olumlu görüş verdi. Ama baktık ki iş yürümüyor, bende kendisini aradım. Bizim başvuru ne oldu diye sordum bana dedi ki, ‘Başvurunuz hukuka uygun, bakanlıktan da görüş geldi. Bende araştırdım, Türkiye'nin değişik illerinde değişik belediyelerde bu program uygulanıyor ama ben Bolu'da bunu yapmak istemiyorum” diye konuştu.

“AK PARTİ YAP DERSE YAPARIM”

İŞKUR İl Müdürüne kendisine baskı olup olmadığını sorduğunu söyleyen Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti, “Neden bunu yapıyorsunuz? Ben ısrar ettikçe ‘Ben memurum’ demeye başladı. ‘Size bir baskı mı?’ var diye sordum, ‘Bana Cuma gününe kadar süre verin’ dedi. Cuma günü gidildi Pazartesi gününe kadar biraz daha düşünelim denildi. Pazartesi gittik açıkça demiş ki, “Başkana selam söyleyin, şu an AK Parti’de bir toplantı var bu konu üzerine istişare ediyorlar. Çıkacak sonuca göre yap derlerse yaparım, yapma derlerse yapmam.” Bunun üzerine AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ı aradım, ‘Adam açıkça AK Parti bana ne talimat verirse onu yaparım diyor, burada 200 kişinin ekmeğine engel olma ara’ dedim. Bu bizim hakkımız, lütuf değil. Bu proje diğer belediyelerde uygulanıyor, bu adam sadece sizden onay alamadığı için Bolu’da yapılamayacağını söylüyor .İnkar etti tabi. Hak olan bakanlığın onay verdiği bir proje için AK Parti ve il başkanı bunu engelliyor” 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

İŞKUR İl Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Başkan Özcan, “Ya müdüre ne demeli, validen talimat alması gereken müdür siyasetten talimat alıyor. Bu müdürle ilgili hakkımız olan konuda siyasi nedenlerle bunu bize vermemesi konusunda görevi kötüye kullanma ve devlet memurları kanununda geçen devlet memuru siyasetle hareket  edemez, siyasi parti milletvekillerinden talimat alamaz maddesi  konusunda suç duyurusunda bulunacağız. 200 kişinin ekmeğiyle oynuyorlar. Bu müdür kamuoyundan özür dilesin. AK Parti İl Başkanı ve milletvekilleri bu hatayı düzeltsin. Bu müdür açıkça “AK Parti’li siyasetçiler bana yap demediği için yapmıyorum” diyor.  O zaman bu hadsiz müdüre yap desinler.” şeklinde konuştu.

4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    12 Şubat 2020 • 06:39
    Yazın askerden dönen işçilerinizi neden hala görevlerine başlatmadınız Tanju başkan. Onlar evine ekmek götürmesin mi?
  • Boludan
    12 Şubat 2020 • 06:48
    İşiniz gücünüz laf üretmek. Askerden döndükten sonra işe baslatmadiginiz işçilerı de mi almanızı engelliyorlar.
  • Itfaiyepersoneli
    13 Şubat 2020 • 21:48
    Itfaiye idaresinede yenilik sart sabir ile bekliyoruz baskanim
  • ejdermeyvelisomothi
    13 Şubat 2020 • 22:35
    Tek özellikleri akp üyesi olup belediyeye girmiş adamlar, şimdi burda yorum yapıyorlar..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.