VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULU RESSAM FRANSA'YI AYAĞA KALDIRACAK

6 Şubat 2020

..............................................

Omurilik hastası olmasına rağmen çalışma azmini hiç bırakmayan Dünyaca ünlü Bolulu ressam Sevcan Birgören, Fransa'yı ayağa kaldıracak.

Ressam Sevcan Birgören, GRAND PALAIS Paris’teki ‘ART CAPITAL’ sanat etkinliğine damgasını vuracak. 12-16 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak serginin açılışını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gerçekleştirecek. Kültür Bakanı Fanck Reister, Grand Palais Müze Müdürü, T.C Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve Eşi Sefire Musa, Kültür Ateşemiz Özgür Semiz, İdari Ateşemiz Emel Çakan, çok sayıda bürokrat, üst düzey yönetici ve sanat camiasının katılacağı özel bir davet düzenlenecek. 38 ülkeden, Uluslararası 550 sanatçının arasında yer alan Türkiye’nin gururu Sevcan Birgören herkesi Paris’teki sergiye davet ederken, bu durumun kendisi ve Türkiye adına gurur vesikası olduğunu söyledi.

1964 yılında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde dünyaya gelen Sevcan Birgören, Ankara Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde resim ve seramik eğitimi gördü. Soyuttan gerçeküstüne uzanan bir anlatımla üç boyutlu özgün yapıtlar, resim, kâğıt işler serileri ve seramik çalışmalarının yanı sıra kültür sanat köşe yazıları yayımlandı.

Kültür Bakanlığı Devlet Müze Koleksiyon ve özel galerilerde eserleri sergilenen sanatçı, birçok Ulusal ve Uluslararası sergide, workshop ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2017 Floransa Bienali’nde komite davetlisi olarak hazır bulundu.

2013 yılından bu yana omurilik hastalığı ile de mücadele eden Birgören, Nisan ayında Bolu’da açacağı serginin hazırlıklarını da yaparken, hemşerileri ile buluşacağı bu günü iple çektiğini belirtti.

  • BOLULU RESSAM FRANSA'YI AYAĞA KALDIRACAK
  • BOLULU RESSAM FRANSA'YI AYAĞA KALDIRACAK
  • BOLULU RESSAM FRANSA'YI AYAĞA KALDIRACAK
  • BOLULU RESSAM FRANSA'YI AYAĞA KALDIRACAK
1 yorum yapılmış
  • Mediha
    9 Şubat 2020 • 01:08
    Helal olsuntebrikler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.