VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA

4 Şubat 2020

...................................................

Haber: Mutlu YUCA

Bolu’da Tepecik Mahallesi’nin içerisinden geçen derenin çevre yolu yapımı nedeniyle yönünün değiştirilmesi taşkına neden oldu. Gece saatlerinde aralıklarla etkili olan yağmur ve eriyen kar suları nedeniyle yaşanan taşkının ardından çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı.

Tepecik Mahallesi’nin içerisinden geçen Gücük deresinin yönünün Karayolları tarafından Güney Çevre Yolu yapımı nedeniyle değiştirilerek menfezler yapılması sonrası yağan yağmur ve eriyen kar suları taşkına neden oldu. Sabah erken saatlerde derenin taşması nedeniyle mahalle sular altında kaldı. Mahallede bulunan çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Bazı binaların bodrum katlarında yüksekliği yaklaşık iki metreye varan su birikintileri meydana geldi.

Yaşanan su taşkının ardından bölgeye çok sayıda ekip ve iş makinesi sevk edildi. İş makineleri ilk olarak taşkına neden olan dere yatağını kapatarak suyun akışını kesti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, su baskınlarının yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Başkan Özcan, Gücük deresinin yönünün değiştirilmesinin su baskınlarına neden olduğunu vurgulayarak çok sayıda ev ve işyerini su bastığını söyledi. AFAD ve belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

  • TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA
  • TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA
  • TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA
  • TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA
  • TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA
  • TEPECİK MAHALLESİ SULAR ALTINDA
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.