VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CANİLER HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALDILAR

31 Ocak 2020

..................................................

Bolu'nun Mengen ilçesinde, Afganistan uyruklu orman işçisini öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Pakistan uyruklu 4 sanıktan 2'sine müebbet, diğer 2'sine de 20'şer yıl hapis cezası verildi.

2014 yılında meydana gelen olayda, Mengen'de orman işlerinde çalışan Afganistan uyruklu Nesumullah Kerimoğulları ile yine aynı işi yapan Pakistan uyruklu Bahtiyar Ali, Amir Safi, ShakkirUlla ve Taj Muhammed arasında tartışma çıktı. Nesumullah Kerimoğlu başına balta ve odunla vurularak öldürüldü. 4 şüpheli daha sonra Kerimoğlu'nun cesedini uçurumdan atıp, üzerini taş ve ağaçlarla kapattı.

BALTAYLA BAŞINA VURDU

Şüpheliler patronlarına da Nesumullah Kerimoğlu'nun 'Taliban' tarafından kaçırıldığını söyledi. Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede yaptığı taramada olaydan 2 yıl sonra Nesumullah Kerimoğlu'nun cesedini buldu. Cesedin bulunmasının ardından Pakistan uyruklu orman işçileri gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Bahtiyar Ali, Amir Safi, Shakkir Ulla ve Taj Muhammed son duruşmada hakim karşısına çıktı. Mahkemede son sözleri sorulan sanıklardan Amir Safi, odun topladıkları sırada Nesumullah ile Bahtiyar arasında kavga çıktığını iddia ederek, "Ben bu esnada elimdeki sopayla Nesumullah'ın başına vurdum, dengesini kaybedince de Bahtiyar baltayla başına vurdu. Bu sırada Taj ile Shakkir bizden uzaktaydı. Yere düşünce uçuruma atarak üzerini odunlar ve çalı çırpı ile kapattık" dedi. Taj Muhammed ise hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Ben o esnada evde yemek yapıyordum. Diğer üçü eve bir hışımla gelerek kapıyı kırdılar. Nesumullah'ı Taliban'ın kaçırdığını söylediler. Benim olayla ilgim yoktur." diye konuştu.

HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALDILAR

Shakkir Ulla ile Bahtiyar Ali, Safi'nin ifadesine katıldıkları yönünde savunma yaptı. Mahkeme heyeti sanıklardan olayın gerçekleştiği tarihte yaşları 18 yaşından küçük olduğu tespit edilen Shakkir Ulla ile Bahtiyar Ali’ye 20 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Taj Muhammed ile Amir Safi’ye de önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Muhammed ile Safi'nin cezaları da duruşmada gösterdikleri iyi hal nedeniyle müebbet hapis cezasına çevrildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.