VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FATİH METİN MÜJDEYİ VERDİ

30 Ocak 2020

.......................................

Bolulu üreticilerimizin, 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına yapmış oldukları hibe başvuru projelerinin tamamı, eksiksiz olarak kabul edildi. Metin, “Bolu’dan Ankara’ya gönderilen 13. Etap Kırsal Kalkınma Projelerinin tamamının hibe başvuruları, eksiksiz olarak kabul edilmiştir. Bu bağlamda, ilimizden toplam 20 projenin tamamı kabul edilmiştir” dedi.

Hibe Başvuru Komisyonunun Başkanlığını yapan Hemşerimiz Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Metin, “Hükumet olarak Türkiye’nin Kalkınmasını bir bütün olarak görmekteyiz. Kalkınmanın ülkemizi yukarılara taşıması için, her alanda projeler uygulamalı, vatandaşlarımızın yatırımlarına destek vermeliyiz. Liderimiz, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’nin bizlere talimatları da bu yöndedir. Kalkınmanın başının, kırsaldaki çiftçimizin, üreticimizin kalkınması olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de kırsal kalkınma destekleri AK Parti döneminde ilk kez uygulamaya konulmuş olup, Bolu da, 2006’da bu konuda Pilot İl olarak seçilen 16 İl’den birisidir. Yani 2006’da AK Parti Bolu İl Başkanlığım dönemimde, yakın takip ederek başlattığımız Kırsal Kalkınma Destekleri kaynağının, Bolulu hemşerilerimize, yatırım, iş, aş olması noktasındaki çabalarımız, Hamdolsun, bugün Kırsal Kalkınma Desteklerinin Bakanlık Değerlendirme Komisyonunun Başkanı olarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“HİBE BAŞVURULARI EKSİKSİZ OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR”

Fatih Metin, ”27 Ağustos 2019 Tarihinde Bolu Ticaret ve Sanayi Odamızda yaptığımız 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Tanıtım Toplantısında yaptığım konuşmada da, “Bolu olarak daha çok proje üretmeli, çok daha fazla kırsal kalkınma projesini yatırıma dönüştürmeliyiz. Bolulu hemşerilerimin vazifesi, çok sayıda projeyi Ankara’ya göndermek, benim de Fatih Metin olarak vazifem, çok sayıda projenin kabul edilmesini temin ederek, Bolu’ya yatırım yapılmasını sağlamaktır” demiştim. Bugün geldiğimiz noktada, Bolu’dan Ankara’ya gönderilen 13. Etap Kırsal Kalkınma Projelerinin tamamının hibe başvuruları, eksiksiz olarak kabul edilmiştir. Bu bağlamda, ilimizden Ekonomik Yatırımlar konusunda 8 Proje ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları konusunda 12 Proje olmak üzere, uygunluk kriterlerini taşıyan toplam 20 projenin tamamı kabul edilmiştir. Bu çerçevede, 22.976.163,44 TL toplam proje tutarının 9.620.302,54 TL kısmı hibe olarak ilimize tahsis edilmiştir” dedi.

“HER YATIRIM GENÇLERİMİZE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK”

Metin, “Bu rakamları yeterli bulmadığımı, her koldan daha fazla gayret ederek, Devletimizin bizlere sunduğu fırsatları, Bolu’ya yatırıma dönüştürmemiz gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum. Her yatırımın, gençlerimize iş ve ekmek kazandıracağını, ülkemizin kalkınmasında bir tuğla olacağını unutmamalıyız. Bu yatırımlarda emeği geçen Bolu’daki mesai arkadaşlarımıza, proje sunan bütün yatırımcı ve çiftçilerimize teşekkür ederken, projelerin Bolu’muza, ülkemize hayırlı, bereketli olmalarını Rabbimden niyaz ediyor, bütün Bolulu Hemşerilerime kucak dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.