VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SÜPER BABAANNE

29 Ocak 2020

...........................................

Bolu’da yaşayan 65 yaşındaki Ayşe Karadavut, eşinden boşanan oğlunun, kendisine bırakıp gittiği 2 torununa, 10 senedir, gözü gibi baktığını söyledi. Karadavut  “İkisi de beni hem anne hem de baba biliyor. Onları kimseye vermem. Ölünceye kadar onlara bakacağım” dedi.

Merkeze bağlı Ovadüzü Mahallesi’nde torunları ile yaşayan 65 yaşındaki Ayşe Karadavut’un oğlu Halis ile gelini yaklaşık 10 sene önce boşandı. Boşanma esnasında mahkeme daha 6 aylık olan A.K. ile 2 yaşındaki A.K.’nı velayetini babaya verdi.

Boşandıktan sonra, 2 kız çocuğunu annesi Ayşe Karadavut’a bırakan baba Halis Karadavut Bolu’dan ayrıldı. Oğlu’nun kendisine emanet olarak bıraktığı 2 torununun bakımını üstlenen babaanne Ayşe Karadavut, aradan geçen 10 yıldır onlara gözü gibi bakıyor. Daha oğlu boşanmadan önce eşini kaybeden ve bu nedenle Gerede’den Bolu’ya çalışmaya gelen Karadavut, girdiği geçici işler ve komşularının yardımları ile küçük torununu 11 büyük torununu ise 12 yaşına getirdi.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA ONLARA BAKIYOR

İlk yıllarda bakamayacağını düşündüğü torunlarını yetiştirme yurduna veren ancak gönlü razı olmadığı için 1 hafta sonra geri alan Karadavut, hem Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden kendisine bağlanan bakım maaşı hem de eşinden kalan yaklaşık bin liralık emekli maaşı ile torunlar ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Uzun yıllar, Bolu’da bulunan bir beyaz et fabrikasında yükleme işçisi olarak çalışan Karadavut yaklaşık 6 ay önce bacağının kırılması üzerine bu işten ayrıldı. Karadavut, 2 torunu ile birlikte, merkeze bağlı Ovadüzü Mahallesi’nde kiraladığı 2 gözlü evde yaşamlarına devam ediyor. 65 yaşındaki Ayşe Karadavut, yaklaşık 10 yıldır 2 torunu ile birlikte yaşadığını anlatarak; “Bir fabrikada çalışıyordum. Bacağım kırılınca işi bıraktım. İşi bırakalı 6 ay oldu. Aşağı yukarı 10 seneden fazla süredir torunlarıma ben bakıyorum. Şu anda küçük çocuk 11 yaşında. Büyük çocuk da 13 yaşında” dedi.

“KOMŞULAR YARDIM EDİYOR”

Karadavut, oğlunun eşi ile boşandıktan sonra çocuklarını kendisine bırakıp gittiğini de aktararak, “Şimdi ikisinin de bana hiç faydaları yok. Görmüyorum da. Gerede de bir oğlum daha var. O bazen ilgilenir çocuklarla ve benle. Sağdan soldan komşular yardım ediyor. Onların yardımlarıyla idare ediyorum. Kömürümü çalıştığım fabrika getirdi. Ramazan ayında da komşularım ve beni tanıyanlar yardım ediyor. Onlarla idare ediyorum” şeklinde konuştu.

 “ÖLÜNCEYE KADAR BAKACAĞIM ONLARA”

Ömrü ve sağlık şartları elverdiği sürece torunlarına bakmaya devam edeceğini de dile getiren Ayşe Karadavut, “Çocuklara bakacağım. Onları kimseye vermem. Ölünceye kadar bakacağım onlara. Çocukları bu hale getirdim büyüttüm kimseye vermem. Annesinin de babasının da nerde olduklarını bilmiyorum. Haberim yok ikisinden de. Gittikleri günden sonra bir daha hiç görmedim. Ne oğlumu gördüm ne de gelinimi. Küçüğü zaten bilmiyor annesiyle babasını, gittiklerinde beşikte 6 aylıktı. Öteki de hiç sormuyor. İkisi de beni hem anne hem de baba biliyor. Küçük çocuk ‘benim annem de yok babam da yok. Annem de sensin babam da sensin’ diyor” diye konuştu.

  • SÜPER BABAANNE
  • SÜPER BABAANNE
  • SÜPER BABAANNE
  • SÜPER BABAANNE
5 yorum yapılmış
  • Suat
    29 Ocak 2020 • 19:54
    Babaanneye Helal olsun diyorum...anne ve babanın ilgisizliği ise içler acısı
  • EK
    30 Ocak 2020 • 03:49
    Anne bırakıyor madem velayet babada baba nıe baba bırakıp gidiyor yazık
  • Mehmet
    30 Ocak 2020 • 07:15
    İmkanım olsa bunlara bir ev alır, tapusunu üstlerine yapar, adımın açıklanmasını istemezdim.
  • Benismimivermekidtemiyorum
    30 Ocak 2020 • 07:35
    Bilen bilmeyen boş yorum yapmasın bilenler iyiyi biliyor bacağı kırıldığında başkalarını bakmış Yaptıgı hareketleri Alışkanlık halinde getirdi biraz
  • Haliskaradavut
    7 Şubat 2020 • 19:20
    Öncelikle SöGLe başlayım haberci kardesim haberci abim bu durumu iyi araştır olurmu herkes boşu boşuna da yorum yapmasın bu çocukların babası benim çocuklarım bazı arkadaşlar yorum yapıyo gereksiz yoruma gerek yok illaki bisey duymak istiyosan birlikte gidelim eve konusalim kim kimi 10 yıldır gormuyomus görelim bakalım olurmu güzel abim güzel kardesim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.