VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA...

28 Ocak 2020

..................................................

Bolu’da geçtiğimiz gün anne karnında ölen 5 aylık ikiz bebeklerle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın olayın incelenmesi için görevlendirdiği müfettişler çalışmalarına başladıBolu İl Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili ailenin doktor ihmali iddialarına yönelik açıklama yaptı. 

Bolu’da geçtiğimiz gün anne karnında ölen ikiz bebeklerle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın olayın incelenmesi için görevlendirdiği müfettişler çalışmalarına başladı.

Aile, bebeklerinin ölümünde doktor ihmali olduğu gerekçesiyle hastane yönetimi ve doktorlardan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Anne karnında ölen bebekler ise, anne karnından alındıktan sonra Adli Tıp Uzmanı nezaretinde plasenta ve ikiz fetüsler formallenerek otopsi yapılmak üzere uygun şekilde İstanbul Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'ne gönderildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Yaşanan olayın ardından, Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, konunun araştırılması için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti. Demirkol’un talebi üzerine bakanlığın gönderdiği müfettişler sabah saatlerinde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’ne gelerek çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve süreç ile ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği belirtilirken, açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Maalesef 21 haftalık ikiz bebekleri kaybetmiş bulunmaktayız. Değerli ailemizin üzüntülerini paylaşıyoruz. Hastamız, gebeliğinin başından itibaren hem aile hekimliği hem de devlet hastanemiz tarafından yakinen takip edilmiştir. Hasta, hastanemiz aciline başvurmuş, gerekli tetkikler doktor kontrolünde yapılmıştır. Bu tetkiklerde olağan dışı bir durum tespit edilmediği anlaşılmıştır. Olay vuku bulduğunda hastamız, farklı bir şikâyet ile hastaneye başvurmuş, nöbetçi kadın doğum uzmanımız tarafından tetkik edilmiş ve gerekli muayene yapılmıştır. Bebeklerin anne karnında kalp seslerinin alınamaması üzerine hasta yakınlarının, gündüz muayene oldukları diğer acil doktorunun odasına ağır sözler ve hiddetle yürüdükleri, bunun üzerine olayda adı geçen hekim ve tıbbi sekreterin hastane güvenliği tarafından güvenlik sebebi ile poliklinikten çıkarıldığı anlaşılmıştır. Aynı anda adı geçen hastamız, acilde kadın doğum uzmanının kontrolünde muayene ve tetkiki bir başka odada aksamadan devam etmiştir.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.