VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ELAZIĞ'DA BÜYÜK DEPREM

24 Ocak 2020

......................

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, Elazığ'da saat 20.55'de merkez üssü Uyuruk-Sivrice olan  6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan gelen açıklamaya göre deprem sonucu Malatya ve Elazığ'da 19 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye  göre Elazığ'da saat 20.55'de merkes üssü Uyuruk-Sivrice olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Depremde can ve mal kaybının yaşanıp yaşanmadığı henüz bilinmezken, yaşanan bu sarsıntı vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Deprem çevre illerde de yoğun bir şekilde hissedildi.

"ARTÇI SARTINTILAR DEVAM EDECEK"

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Elazığ da gerçekleşen 6.8'lik deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özener, Bölgenin oldukça aktif olduğunu belirterek, “Bu artçı sarsıntılar tabi ki devam edecek. 40 kilometrelik bir hattın kırıldığını düşünüyoruz. Bölge sismik olarak aktif olan bir bölge. Uzun yıllardır eksikliği çekilen bir deprem vardı. Artçı sarsıntıların en büyüğü 4.8 büyüklüğünde. Özellikle hasarlı binalarımız varsa onlara girmekten kaçınmakta fayda var” dedi.

AFAD'dan saat 06.00 sıralarında yapılan son açıklamada depremde hayatını kaybeden ve hastaneye başvuran vatandaşların illere göre bilançosu paylaşıldı. Açıklamada 2 ilde 19 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 7 ilde hastanelere başvuran kişi sayısı ise 922 olarak belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.