VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HERKESE ÖRNEK BİR ANNE...

23 Ocak 2020

......................

Haber: Semih BAYKAL - Bolu Havadis Gazetesi

Bolu’da kızının üniversite masraflarını karşılamak için doğal ürünler satan 54 yaşındaki iki çocuk annesi Fatma Demir,  kızının eğitimini tamamlamasını sağlamak için mücadele veriyor.

Maddi imkansızlıklar karşısında yılmadan yorulmadan küçük kızını üniversitede okutabilmek ve evini geçindirmek için çalışan Fatma Demir,  Demokrasi Meydanı ile Bolu Pazarını birbirine bağlayan tünelde doğal ürünler satarak ekmek parasını kazanıyor. Ailesini geçindirmek için yaz kış demeden evde hazırladığı doğal ürünleri satarak ekmek parasını kazanmaya çalışan Demir’in tek hayali üniversiteli küçük kızını gönül rahatlığıyla okutabilmek. Maddi imkansızlıklardan dolayı büyük kızını okutamayan Demir, aynı durumu üniversitede eğitimini sürdüren küçük kızının yaşamaması için gecesini gündüzüne katarak mücadele veriyor.

"HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİM"
Eşinin hastalığından dolayı çok sinirli, hırçın ve uyumsuz biri olmasına rağmen onu ve çocuklarını bırakmadığını anlatan Demir, “Eşim bipolar hastası olduğu için evde zor günler yaşadığımız zamanlar oldu. Ama ben Anadolu kadınıyım. Hiçbir zaman pes etmedim. Onu her zaman tamamlamaya çalıştım. Eşimde sağ olsun bir kere bile bana fiziksel şiddet göstermedi. Zor günlerimizde çocuklarımı da bir an olsun yalnız bırakmadım” dedi.

"NE İŞ OLURSA OLSUN YAPACAĞIM"
Büyük kızını okutamamanın acısını yaşayan Demir, şunları söyledi:
“Küçük kızıma aynı şeyi yaşatmayacağıma söz verdim.  Onu okutmak için ne iş olursa yapacağım dedim. Bu yüzden ilk başlarda evlere temizliğe gittim ama olmadı. Bir akrabamın vesilesi ile 2018’in sonunda kuru kayısı satmaya başladım.  Çok kazanmıyordum ama elhamdülillah bereket versin dedim. Ondan sonra buradaki kendi ürünlerini satan kadınlarla tanıştım.  Onların tezgâhını bekleyerek onlara yardımcı olarak burada durmaya başladım” 

"DOĞAL ÜRÜNLER SATMAYA ÇALIŞIYORUM"

Son olarak tünelin hemen girişinde yer alan tezgâhında evde kendi elleriyle hazırladığı doğal ürünleri satmaya özen gösterdiğini belirten Demir, "Tarhanamı, kozalağımı ve reçellerimi kendim yiyecekmiş gibi yapıyorum. Kuru meyveler, keş ve makarna gibi ürünleri hazır alıyorum. Çünkü talebe göre davranmaya çalışıyorum. Hep doğal ürünler satmaya çalışıyorum. Müşterilerim de ürünlerimi çok övdüler ve güzel ürünler sattığımı söylüyor” diye konuştu.

  • HERKESE ÖRNEK BİR ANNE...
  • HERKESE ÖRNEK BİR ANNE...
1 yorum yapılmış
  • yuksel14
    23 Ocak 2020 • 12:53
    hep beraber.öylelerden alış veriş yapalım..ihtiyaç sahiplerinden..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.