VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YHT İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR

12 Ocak 2020

.........................

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve İlçe Başkanı Murat Güler Bolu’nun kaderini değiştirecek ulaşım projesi için çalışmalara devam ediyor. Örnekbaş ve Güler Yüksek hızlı Tren projesinin Bolu’dan geçmesi için çalışma yapan projenin sahibi Düzce Üniversitesi Teknoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ı makamında ziyaret ederek, “Bizim her zaman birinci önceliğimiz Bolu olmuştur. Bolu’ya katkı sağlayacak her çalışma bizim için siyaset üstüdür” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve İlçe Başkanı Murat Güler Düzce Üniversitesi Teknoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ı makamında ziyaret etti. Şamandar İstanbul Ankara arasına yapılacak olan yüksek hızlı tren projesinin Bolu-Düzce hattından geçmesi gerektiğini savunarak bu güzergâh içinde bir fizibilite çalışması yapılması gerektiği çağrısında bulunmuştu. Bolu’nun hem ekonomik hem sosyal anlamada kaderini değiştirecek proje için hazırlanacak fizibilite çalışması için gerekli desteği sağlamak için İYİ Partili siyasiler her zaman hazır olduklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Proje ayrıntılarını birinci ağızdan dinleyen Örnekbaş ve Güler Bolu’da yapılacak çalışma için hemen hareket geçeceklerini söyledi. Örnekbaş ve Güler projeyi ilk duyduğu andan itibaren çalışmaya sahip çıkan Belediye Başkanı Tanju Özcan’la Ayhan Şamandar’ı buluşturarak ortak bir yol belirleyeceklerini ve önümüzdeki günlerde birlikte toplantı düzenleyeceklerini ifade etti.

“BOLU SEVDALISI BİR KARDEŞİNİZ OLARAK BU İŞİN PEŞİNDEYİM”

Ahmet Örnekbaş Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin önemine dikkat çekerek şu açıklamaları yaptı:“Bizim her zaman birinci önceliğimiz Bolu olmuştur. Bolu’nun sorunları Bolu’ya katkı sağlayacak her çalışma bizim için siyaset üstüdür. Bolu’nun çıkarları ve geleceği siyaset üstüdür. Yüksek Hızlı Tren Projesi Bolu’nun kaderini değiştirecek ve Bolu’nun geleceğini değiştirecek bir proje. Biz İYİ Parti olarak bu projenin güzergah hattının Bolu’dan geçmesi için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacağımızı belirtmek istiyorum. Ben Bolu sevdalısı bir kardeşiniz olarak Bolu’muza katkı sağlayacak bu projenin Bolu’da yankı bulması ve sonuç alınması ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyeceğimizi ve bu görüşme sonrası Belediye Başkanımız Tanju Özcan ve hocamızla bir araya gelerek bu konuyu birlikte olgunlaştıracağımızı ifade etmek istiyorum. Bolu halkını da bu projeye destek vermeye çağırıyoruz.”

“BOLUMUZ KAZANSIN ÜLKEMİZ KAZANSIN”

İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Güler Yüksek Hızlı Tren Projesine şu sözlerle dikkat çekti: “Yüksek Hızlı Tren Projesinin Bolu’dan geçmesini çok önemsiyoruz. Bu konu sadece bizim siyaset konumuz değildir. Bu proje Bolu’nun gelecek projesidir ve kıymetli Bolu halkını bu projeye destek vermeye davet ediyoruz. Biz İYİ Parti olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa her zaman yapmaya hazırız. Bolumuz kazansın ülkemiz kazansın.”

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeni güzergâh değerlendirilmesi yapılarak yüksek hızlı tren projesinin  Bolu-Düzce hattından geçmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Ayhan şamandar bu gerekçeleri yazılı olarak maddeler halinde şu şekilde sıraladı: “Ankara-İstanbul YHT hattı Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul güzergâhında planlanmıştır. Bu güzergâhta YHT Ankara-İstanbul arasında sadece Sakarya İli’nde durmaktadır.

ALTERNATİF GÜZERGAHI ÖNERDİLER

Planlanan hat üç sebepten dolayı verimsizdir.

1) Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya kesiminde mühendislik açısından çok zor bir topografyaya sahiptir. Bu güzergahta toplam uzunluğu 71365 m olan 49 adet tünel ve toplam uzunluğu 13770 m olan 25 adet viyadük ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu güzergâhın maliyeti TCDD tarafından 6 milyar $ olarak hesaplanmıştır (TCDD Fizibilite, 2011).

2) Günde gidiş-geliş toplam 46.652 kişinin kullanacağı bu güzergâhın kendini amorti etme süresi 45 yılı geçmektedir. Günde 200 bin kişinin altında yolcu taşıyan YHT hatları ekonomik değildir.

3) Bu güzergâh Kuzey Anadolu fay hattının tam üstündedir ve mevcut projede 30 km boyunca YHT faya paralel gitmektedir. Bu hat deprem açısından çok ciddi bir risk taşımaktadır.

Tokyo-Osaka şehirleri arasında bulunan Shinkansen yüksek hızlı treni örnek alınarak Japon akademisyenlerle beraber yapmış oluğumuz çalışmalar sonucunda Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul güzergâhına alternatif olarak, çok daha verimli ve ekonomik olan Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul güzergâhını öneriyoruz.”

  • YHT İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR
  • YHT İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR
  • YHT İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR
2 yorum yapılmış
  • ulubey
    12 Ocak 2020 • 07:50
    Ayhan Şamandar Düzce meslek yüksek okulunda inşaat derslerine giren bi hocamızdı.Kendisi Düzceli Bolulu olduğumuz için derslerden geçirmezdi bundan başka adam kalmamışmı ortak karar verecek hocalarımız..
  • bolulu
    12 Ocak 2020 • 22:37
    Haber olmak için saçma sapan işler bunlar. Siz daha doğmadan tren gelecek haberleri yapılıyordu. Boluya tren niye gelsin bir onu duşunun . Tren ne yapacak Boluda. Hangi hammadde var ki sanayi tipi uretim için yeterli ? Hangi sanayi urunleri varki dunya çapında satılacak ... Milleti kandırmak için daha makul işlerin peşine duşun. ANTİN KUNTİN İŞLERİ BIRAKIN .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.