VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ÖZCAN'IN BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜLÜ YOK"

4 Ocak 2020

........................................

Haber: Sevgi PİLGİ - Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yıl Gazetesi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın siyaset sahnesine girdiği yıllardan bu yana yanından ayırmadığı ve başkanlık görevine geldikten sonra da Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirdiği İsmail Özgüneylioğlu, belediyeye her gün onlarca insanın iş talebinde bulunmaya geldiğini vurgulayarak, “Tanju Özcan’ın milletvekili olduğu dönemde danışmanlığını yaparken da işle ilgili gelen çok vardı ama bu kadar değildi. Herkesin iş talebine karşılık veremiyoruz. Tanju Özcan'ın başarısızlığa tahammülü yok” dedi.

2009 yılındaki seçimlerde belediye meclis üyesi seçilmesinin ardından 2011 yılında görevinden istifa eden İsmail Özgüneylioğlu, dönemin milletvekili Tanju Özcan’ın yanında danışman olarak göreve başladı. 2011 yılından bu yana Özcan’ın yanından bir an olsun ayrılmayan Özgüneylioğlu, tüm seçim çalışmalarında gece gündüz çalışarak partisine büyük katkı sağladı. Özgüneylioğlu, Özcan’ın belediye başkanı seçilmesinin ardından da belediyede Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi.

EN ÇOK İŞ TALEBİ GELİYOR

Başkan Özcan ile birlikte çalışmalarına devam eden Özgüneylioğlu, milletvekili danışmanlığının ardından bu kez belediye çatısı altında vatandaşların sorunlarına çare bulmaya çalışıyor. Her gün onlarca kişinin kapısını çaldığı Özgüneylioğlu, vatandaşların en çok iş talebinde bulunduğunun altını çizdi. 

HER YÜZ KİŞİDEN 80’İ İŞ TALEBİNDE BULUNUYOR

Kendisini ziyarete gelen her 100 kişiden yaklaşık 80’inin iş talebinde bulunmasının kendilerini çok zorladığını anlatan Özgüneylioğlu, şunları söyledi:
“İş dışında gelenlerin geri kalanı halledemediği sorunlarla ilgili veya ziyaret amacıyla geliyor. Ama yüzde 80’i iş için geliyor. Bolu’da işsizliğin hat safhada olduğunu öğrenmiş olduk. Talepte bulunmak vatandaşın doğal hakkı. Seçtiği insandan vatandaşın illa ki bir talebi olacaktır. Çünkü gidecekleri başka yerleri olmadığı için ya siyasilerden ya milleti yönetenlerden ya da milletvekillerinden bunları talep ederler. Tanju Özcan milletvekiliyken onun danışmanlığını yaparken da işle ilgili gelen çok vardı ama bu kadar değildi. Zorlandığımız bir konu yok ama yapamadığımız bir konu var. Yani herkesin iş talebine karşılık veremiyoruz. Zaten şu an belediyeye alım yok. Ama belediye dışında birçok fabrikayı, özel sektörü arayıp kişilerle ilgili referans oluyoruz.  Her gelen vatandaşın yasal olan talebini geri çevirmemeye gayret ediyoruz.”

ÖZCAN’IN BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜLÜ YOK

Özcan’ın başarısızlığa tahammül edemediğini ifade eden Özgüneylioğlu, “Tanju Özcan her şeyden önce çok iyi bir aile babası. İyi bir eş, iyi bir baba. Diğer taraftan amir olarak da çok çalışkan. Kendisi ne kadar çalışsa çalışanlarının da çalışması gerektiğini söyleyen birisi. Başarıyı çok isteyen, hiçbir zaman başarısızlığa tahammül edemeyen birisi. Onun haricinde biz başkanla 2011’den önce de tanışıklığımız olduğu için biliyorum en büyük hobisi çalışmak. Gördüğümüz kadarıyla herkesle diyalog kurabilen herkesin isteklerini yerine getirmeye çalışan, yapamadığı şeyler için üzülen bir insandır. Belki bunu dışarıya çok yansıtamasa da çok duygusal bir insandır” şeklinde konuştu.  

2009 SEÇİMLERİNİ KAYBETMEMİZ BİZİ ÇOK ÜZDÜ

Özgüneylioğlu, 2009 seçimlerini kaybetmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyleyerek, “En üzüldüğüm, içimizde büyük bir yara olan 2009 belediye seçimleri. 2009 yılında Bolu Belediyesi’ni kaybetmemiz bizi çok üzmüştü. Günlerce evden çıkmadığım olmuştu.  2019 yılına kadar hep bu hırsla buraya kadar geldik. 10 sene sonra da olsa belediyeyi aldık.” dedi.
 Başkan Özcan’ın hızına ayak uydurmaya çalıştıklarını belirten Özgüneylioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz Bolu Belediyesi’ne çok iyi niyetle geldik. Çalışmalarımızı kılı kırk yararak, çok dikkat ederek yapıyoruz. Başkan çok çalışkan, onun hızına ayak uydurmaya çalışıyoruz. Tüm çalışanların da bu şekilde olmasını arzuluyor. Bolu için çok iyi şeyler yapacağına canı gönülden inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Tanju Özcan ne söz verdiyse tutmuştur. Tutamayacağı sözleri hiçbir zaman vermemiştir. Bolu halkına da verdiği sözleri yerine getireceğinden çok eminim. Başkan yardımcılarımız olsun, daire müdürlerimiz olsun iyi bir kadro kurduk. Bolu Belediyesinde son 9 ayda mali olarak çok şeyler değişti. Birçok borçtan, borçları öder duruma geldik. Kısa bir süre içinde de borçlarımızı bitirmiş, yatırımlarımıza başlamış olacağız. Başkana güveniyoruz ve her zaman da yanındayız.”

3 yorum yapılmış
  • Ali
    4 Ocak 2020 • 09:08
    İnşallah başarılı olur siyaset hizmet yarışıdır çalışan hizmet eden siyasete var olur başarısız olan ise silinir kaybolur gider HERŞEYDEN ÖNEMLİSİDE DÜRÜSTLÜK ŞEFAFLIKTIR
  • Misafirs
    8 Ocak 2020 • 06:15
    Sizinde olumsuz yorumlari yayinlamaya cesaretiniz yok
  • BBayramolu
    10 Temmuz 2020 • 04:57
    Allah razi olsun İsmail beyden ne nezaman kapisini calsam hic geri çevirmedi asla.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.