VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN: 2 YERE ALKOL RUHSATI VERİLDİ

25 Aralık 2019

.........................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte bazı kesimlerin tepkisine neden olan alkol ruhsatlarıyla ilgili konuşarak, “Sadece iki yere ruhsat verildi. Amacımız, insanlar çoluk çocuğun önünde sokakta içmesin, kapalı, güvenli, çocukların giremeyeceği mekanlarda içsinler” diye konuştu.

Başkan Özcan, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in de gündeme getirdiği alkol ruhsatı eleştirileriyle ilgili açıklamalarda bulunarak kentte sadece iki mekana ruhsat verildiğini açıkladı. Gazetecilerle bir araya gelen Özcan, “Şu ana kadar AVM’de iki noktaya tek verildi. Alkol konusunda inan ki en az vatandaş kadar çekimser davranıyoruz. Sonuç olarak Türkiye’de alkol satışı serbest. Amacımız, insanlar çoluk çocuğun önünde sokakta içmesin, kapalı, güvenli, çocukların giremeyeceği mekanlarda içsinler” dedi. 
Metin’in, alkollü mekanlarla ilgili Özcan’a yönelik yaptığı “Ben belediye başkanlığım boyunca kimseye alkol ruhsatı vermeyeceğim” çağrısına da değinen Özcan, “Kendisiyle telefonla da konuştuk. Sadece iki yere ruhsat verildiğini söyledim. Ama bana telefonda belediye başkanlığı boyunca kimseye alkol ruhsatı vermemem gibi tavsiyelerde bulunmadı. Şu ana kadar iki tane alkol ruhsatı verdik. Totalde belki 2-3 yere daha verilir. Bolu’yu turizm şehri haline getirmeye çalışıyoruz.  Gelen insanlar da böyle yerleri tercih ediyor. Fatih Metin’in bana alkolle ilgili sözlerde bulunmamı istemesi tuhaf. Sorunu kökten çözelim o zaman. Sayın Erdoğan’a gitsin, bir kararname ile Türkiye’de alkol yasaklansın. Alkol tartışması da bitsin. Bana bunu söylüyor ama 25 yıldır İstanbul’da AK Partili başkan vardı ve 25 yıldır İstanbul’da binlerce  alkol mekan açıldı. Yine aynı şekilde Melih Gökçek’in Ankara’yı yönettiği zamanda birçok alkollü mekan açıldı. Konya hala Ak Parti’de ve Konya seçimden bu yana belki 100 tane ruhsat verdi. Aynı şekilde Bursa Belediyesi de öyle.” diye konuştu.
 Alkol ruhsatlarıyla ilgili tepkisini dile getirenlerin siyasi rant elde etmeye çalıştığını dile getiren Özcan, şunları söyledi:
“Şu ana kadar AVM’de, iki noktaya tek verildi. Alkol konusunda inan ki en az vatandaş kadar çekingen davranıyoruz. Sonuç olarak Türkiye’de alkol satışı serbest. Amacımız, insanlar çoluk çocuğun önünde sokakta içmesin, kapalı, güvenli, çocukların giremeyeceği mekanlarda olsun. Alaaddin Bey döneminde verilen alkol ruhsatı benim dönemimde verilen ruhsattan birkaç kat fazlası. Bu konuyu polemik haline getirenler maalesef hem kendileri alkol kullanıyorlar hem de bu konuda siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Biz bu konuya siyasi olarak bakmıyoruz. Biz Bolu’nun turizm şehri olma konusunda yapılması gerekeni yapmaya çalışıyoruz” 
Özcan, belediye tarafından yılbaşı gecesi düzenlenecek eğlence programına eşi ile birlikte katılacağını ifade ederek, “Yılbaşı gecesi itfaiye, karayolları çalışanları. polis memuru arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Sonrasında konser alanında olacağız. Keyifli bir yılbaşı olsun istiyoruz.  Vatandaşlarımızdan da şunu rica ediyorum. O gün alkol almış olanlar bence konser etkinliğini pas geçsinler. Huzurlu, mutlu bir konser olsun” şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    25 Aralık 2019 • 02:49
    sayın başkan güzel çevirmişsiniz lafı ne erdoğan ne de başka bir belediye başkanları siz gibi çıkıp ben alkol ruhsatı vermeyeceğim ifadesini kullanmadı
  • Sperfikir
    25 Aralık 2019 • 08:02
    Valla bencede iyi fikir Madem öyle kararname ile alkol tamamen yasaklansın tebrikler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.