VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

19 Aralık 2019

.................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi sendika üyeleriyle birlikte yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. MESS’in kendilerine karşı bulunduğu haksız tutuma karşı çıkan Özgür Elçi, “Yüzyılın Sözleşmesi’yle çıktığımız zirveden inmemeye, kazanılmış haklarımızı korumaya, insanca yaşamaya yetecek kadar bir zam almaya kararlıyız. Bunun için direneceğiz” dedi.

İzzet Baysal Caddesinde gerçekleşen basın açıklamasına Türk-iş’e bağlı sendikaların temsilcileri, Türk Metal üyeleri ve birçok vatandaş katıldı. Katılımcılar, “Türk metal nerede, biz orada”, “iş ekmek yoksa barış da yok”, “uzlaşma yoksa mücadele var” şeklinde sloganlar attı.

Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi Türk Metal’le MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakereleri, 7 ekim 2019 tarihinde başladı. Her şeyden önce üyemiz ‘ne istiyor, ne bekliyor’ bunu tespit ettik. İki ayrı anket düzenledik. Anket sonuçlarını bilimsel veriler ve hayatın gerçekleriyle harmanladık. Üstünde çalıştık. Ortaya çıkan çalışmayı üyelerimizin onayına sunduk. Üyelerimiz temsilcileri aracılığıyla tek tek her maddeyi onaylayarak taslağını oluşturdu. Yani MESS’e verilen ve üyemizin namusu gibi sahip çıktığı bu taslak, aslında kendi taslağıdır. O taslak bizim de onurumuzdur. Türk Metal’e emanettir. Bu yolda kimseye boğun eğmeyiz.

TAMAM DİYENE KADAR DİRENECEĞİZ

Ancak bütün bu iyi niyetimize rağmen MESS ile uzlaşamadık. Oysa biz Türk Metal olarak üzerinde uzlaşılabilecek bir taslak vermiştik. Ancak muhatabımızdan aynı yaklaşımı göremedik. Biz, yeni hakları konuşalım derken, onlar kazanılmış haklarımıza göz diktiler. Biz çağdaş çalışma koşulları derken, onlar, esnek çalışma, denkleştirme gibi çağdışı uygulamaları dayattılar. İşte ondan sonra Türk Metalinin örgütlü olduğu fabrikalardan sesler yükseldi. O sesler, hakkını arayan işçinin, alın terinin karşılığını isteyen emekçinin, enflasyon dayatmasına hayır diyen Türk Metalcinin sesidir. Türk Metal olarak, üyemizin hayır dediği hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz. Tamam diyene kadar mücadele edeceğiz. Tamam diyene kadar direneceğiz.

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYİZ

İşverenin ezberinde hep kriz kelimesi var ama işçinin, emekçinim her günü zordur. Güçlük içindedir. İşçi her daim krizdedir. Sizin kriziniz geçici, bizimki süreklidir. Ama biliyoruz ki bu bizim kaderimiz değildir. Çare iyi bir sözleşmedir. Üyemizin taslağını hayata geçirmektir. Zafer bizim olacak. Kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyiz. Bizler ‘Yüzyılın Sözleşmesi’yle çıktığımız zirveden inmemeye, kazanılmış haklarımızı korumaya, insanca yaşamaya yetecek kadar bir zam almaya kararlıyız. Bunun için direneceğiz. Değerli Türk Metalciler, 24 Aralık’ta Genişletilmiş Temsilciler Meclisimizi topluyoruz. Ankara’daki bu toplantıya, MESS kapsamındaki bütün temsilcilerimiz katılacak. Bundan sonra izleyeceğimiz yol haritamıza orada karar vereceğiz. Eyleme, direnişe şimdiden hazır olun. Zafer direnen emekçinin, direnen Türk Metalcinin olacak.”

  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
  • “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
1 yorum yapılmış
  • ppolat
    19 Aralık 2019 • 23:13
    bu sendika mhp li diye biliniyor. Hükümet ortağı bir partiye gönül vermiş olan sendika nasıl sıkıntı yaşar ?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.