VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KATIRCI HANI’NA HİBE DESTEĞİ

18 Aralık 2019

.............................................

Bolu’nun Gölyüzü Mahallesi’nde bulunan ve 200 yıllık tarihiyle Osmanlı nakliye sisteminin önemli örneklerinden biri olan Katırcılar Hanı’nın, projelendirilmesi ve korumasının sağlanması için Tarihi Kentler Birliği’nden hibe destek alınacak.

Bolu Belediyesi tarafından 2018 yılında atıl ve bakımsız halde duran Katırcılar Hanı'nın yol genişletme gerekçesiyle yıkılıp, 7 metre geriye yeniden yapılması planlandı. Bolu Belediyesi söz konusu projeyi Kültür Bakanlığı'na sundu ve Kültür Bakanlığı projeyi kabul etti. Ancak Sebilci Bolu Kültür Derneği ve Bolu Platformu projeye karşı çıkarak konuyu yargıya taşıdı. 1 yıl süren yargılama sonucunda Bolu İdare Mahkemesi yıkım kararını iptal etti.200 yıllık tarihi ile Bolu’daki önemli yapılardan biri olan Katırcılar Hanı’nın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı. Bolu Platformu üyeleri, Bolu Belediyesi’ne yaptığı sunumda hanın turizme kazandırılması için ortak bir proje yapmak istediklerini belirterek konuyu Başkan Özcan’a iletmişlerdi. Başkan Özcan ise daha önce yaptığı açıklamalarda buna sıcak baktığını ifade etmişti.

PROJELER YAKIN ZAMANDA BİTİRİLECEK

Yapılan çalışmalarında ardından Katırcılar Hanı’nda önemli bir gelişme daha yaşandı. Bolu Belediyesi’nin, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Bin Günde Bin Eser” hibe proje programına yaptığı başvuru kabul edildi. Kabul edilen başvuru sonrasında gelen hibe desteği ile Katırcılar Hanı’nın restorasyon, rölöve, restitüsyon ve koruma projelendirmeleri yapılacak. Projelerin ise en yakın zamanda bitirilerek kamuoyuna tanıtılması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.