VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ŞİKAYETLERİN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ”

11 Aralık 2019

.........................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi’nde, Gölköy kapı giriş ücretlerinin 5 TL’den 8 TL’ye çıkması sonrasında vatandaşların tepkisini değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju  Özcan, burasının Belediyeye ait olmadığını ifade ederek, “Kapıdaki geliri DSİ alıyor, kapıdaki zammı DSi yapıyor.  Oradaki yolu yapmayan DSİ. Dolayısıyla Bolu Belediyesi’ne burasının sorumluluğu verilmediği takdirde Gölköy’le ilgili şikayetlerin muhatabı biz değiliz” dedi. 

Bolu Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda imar tadilat başvuruları oylamaya sunularak karara bağlandı. 
Gündem maddelerinden sonra Dilek ve Temenniler bölümüne geçildi. Burada söz hakkı isteyen Bolu Belediye Meclis üyesi Tahsin Mert Karagöz, Gölköy Mesire Alanı konusunu masaya yatırdı. Birkaç gündür sosyal medyada yer alan söylentilere karşılık olarak konuşan Karagöz, “Gölköy alanıyla ilgili bize çok sayıda şikayet geliyor. Belediyenin buraya hiç değer vermediği, belediyenin bu bölgelere hiç gitmediği, zam yaptığı ama hiçbir uygulama yapmadığı gibi şeyler etrafta dönüyor. Ben de gidip araştırdım. Giriş ücretlerine Yüzde 80’lik ciddi bir zam yapılmış. Ücretler 5 TL’den 8 TL’ye çıkmış. Vatandaşların taleplerine baktım. Orası ciddi anlamda dar gelirli insanların gittiği bir alan. Burada vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan yok. Yollar harap bir şekilde. Vatandaşlar da ‘Belediye neden bu konuya hiç bakmıyor, neden duyarsız ve sessiz’ gibi söylemlerle sosyal medyadan sitem ediyor. Bizden de burada gündeme getirmemizi istediler. Burası Sulama Birliği ile Devlet Su İşleri(DSİ)’nin himayesi altında bir bölge. Ben de vatandaşların bu haklı taleplerini buradan dile getiriyorum. Bu haksız zammı yapıp, oraya hiçbir hizmet etmeyenlere de şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı. 

“VATANDAŞ BİZE FIRÇA ATIYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bilinen bazı gerçeklerin doğru olmadığının altını çizerek; “Vatandaş zaman zaman bize de fırça atıyor. Bizim parayı aldığımızı, yolu yapmadığımızı ve kapı ücreti de yüzde 80 bir zam yaptığımızı ifade ediyor. Birincisi; 2007 yılında yapılan bir protokol ile devlet su işleri ile belediye arasında Gölköy, belediyenin tasarrufu altına bırakılmış. Yani; oranın temizliğinin, onarımının ve gelirlerinin bize ait olması demek. Bolu Belediyesi 2012 yılında burasını geçici olarak o zaman özerk olan Sulama Birliğine devrediyor. Gelirler, sulama birliğine katkı olsun diye bunu düşünmüş. 2018 yılının başında Sulama Birlikleri özerk yapısı kanunla kalkıp DSİ’ye bağlanınca, eski belediye sulama birliği ile yapılan tahsisi iptal etmiş. Ama 2018’in altıncı ayında DSP tek taraflı bir beyanname ile 6 Haziran 2018’de Gölköy’ü tamamen Belediyeden almış. O tarihten itibaren Bolu Belediyesi ile Gölcük arasında herhangi bir bağ kalmamıştır. Dolayısıyla kapıdaki gelirleri Bolu Belediyesi almıyor. İkincisi; oranın yolu ile ilgili Bolu Belediyesi’nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Üçüncüsü; oranın çöplerini biz almaya devam ediyoruz ama bunu yapma zorunluğumuz da yok. 

KAPIDAKİ ZAMMI DSİ YAPIYOR

Biz bunları öğrendikten sonra Gölköy’ün bize verilmesini istedik. Temizliğini daha sağlıklı yapmamız için, yolunu biz yapalım, burasını daha bir güzelleştirelim diye devlet Su İşlerine müracaat ettik. Ama bize herhangi bir olumlu dönüt olmadı. Yani Gölköy 1 yıldır tamamen devlet su işleri kontrolünde. Kapıdaki geliri DSİ alıyor, kapıdaki zammı DSi yapıyor.  Oradaki yolu yapmayan DSİ. Dolayısıyla Bolu Belediyesi’ne burasının sorumluluğu verilmediği takdirde Gölköy’le ilgili şikayetlerin muhatabı biz değiliz.  Biz bu şikayetlerin muhattabı olmak istiyoruz. Verilmesini istiyoruz. Yolunu da bakımını da biz yaparız. Onlar kapıdaki geliri almasını biliyorlar ama hizmet vermesini bilmiyorlar. 
Bolu halkı adına Gölköyün güzelleştirilmesi, daha temiz olması bakımından, yollarının daha bakımlı olması açısından Gölköy’ün yeniden belediyenin hükümet ve tasarrufu altına girmesini istiyorum. Bu anlamda AK Parti grubundaki arkadaşlarımdan da bana bu konuda yardımcı olmaları için aracı olmalarını istiyorum. Kapıya zammı yapan bir kamu kuruluşu ama vatandaş bize fırça atıyor. Burası bize tahsisli değil. Bunları biz düzenlemiyoruz. Oradaki para bizim kasamıza da girmiyor. Gölköy’ü bize verirlerse kapı girişini çok sembolik bir hale getirme sözünü veriyoruz. Bizim oradan gelir etme gibi bir düşüncemiz yok. Biz Gölköy’ü güzelleştirmek istiyoruz. Kurallara uymazsak her türlü cezanın verilmesine de hazırız ama hak etmediğimiz bir yerden fırça yiyoruz” şeklinde konuştu.

  • “ŞİKAYETLERİN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ”
  • “ŞİKAYETLERİN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ”
7 yorum yapılmış
  • BASARSZ
    11 Aralık 2019 • 18:42
    Burası çöplük, çevre düzenlemesi yok, yollar bozuk, piknik yapılan alanlarda masa yok olanlar yetersiz ve hasarlı. Yürüyüş yolu yok. Çocukların rahat şekilde koşup eğleneceği güvenle top oynayacağı alanlar yok denecek kadar az. DSİ HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEYİ BIRAKSIN VE EN HIZLI ŞEKİLDE alanın işletmesi ihaleye çıkartılsın.
  • Fatihintorunlar
    11 Aralık 2019 • 14:12
    Başkanım sizin sözünüze güveniyoruz.
  • Okanko
    11 Aralık 2019 • 20:55
    Başkan ıyi araştırma yap gölköy kapı ücretini dsi almıyor bide dsi nin görevi yol yapmak değil komik duruma düşür me kendini
  • vatanda
    11 Aralık 2019 • 21:20
    8 tl az 18 tl yapın insaf
  • mustafa
    11 Aralık 2019 • 22:35
    DSİ YETKİLİLERİ VEYA HER KİM SE O ALDIĞINIZ PARANIN KARŞILIĞINI VERİN YADA GİRİŞ PARASI ALMAYIN BİRDE KAPI GİRİŞLERİNDEKİ MAKBUZCULAR SANKİ MAFYA BABASI GİBİ SAYGISIZ VE UKELALAR. DEMEKKİ SİZDEN ÖRNEK ALIYORLAR. HALKI SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİNİZ. YAZIKLAR OLSUN SİZLERE BU PARALARI KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİYORSUNUZ VEYA NERELERDE YİYORSUNUZ.
  • kadir
    12 Aralık 2019 • 04:29
    yukarıda arkadaş parayı dsi almıyor diyo peki kim alıyo bu parayı marko paşamı kim alıyorsa derdimizi ona anlatalım niye bu yolara bakim yapılmıyo niye park alanları düzeni yok sözde göl köyü güzel bir çevre düzenlemesini istiyoruz
  • Vatandas
    12 Aralık 2019 • 08:43
    Bu gidişle çıkarkende para alırlar yakında giriş 8 çıkış 18.. hak ediyor muyuz.. fazlasıyla..durmak yok zama devam
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.