VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

10 Aralık 2019

....................................

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce üniversiteli öğrencinin merak ettiği KYK borçları konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini yapıyoruz. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı inşallah atacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Programda günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra soruları cevapladı.

Yüz binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK kredi borçlarına ilişkin soruyu da cevaplayan Erdoğan, umut verici konuştu. Binlerce öğrencinin de merak ettiği KYK borçları silinecek mi sorusuna açıklık getiren Cumhurbaşkanı, "Bu, bizim gündemimizde, değerlendirmesini yapıyoruz. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız. Tabii burada beklentiniz tamamen bu borçların silinmesi olacaktır.  O zaman kredi olayı kalkacaktır sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmesini yapıp adımımızı da ona göre atacağız" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Önümüzdeki günlerde konuya dair net bilgiler resmi olarak paylaşılacak. Uzmanların tahminlerine göre 2020 yılı itibariyle KYK borçlarının faizleri silinmesi ön görülüyor.

KYK BORÇ ERTELEMESİ

KYK kredi borçlarını birer yıllık süreyle ertelemek mümkün. Borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler e-Devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabiliyor. Erteleme başvurusunda bulunmak için işsizlik, askerlik durumlarının oluşması ve yüksek lisans ya da doktora eğitimine devam edilmesi gerekiyor.

KYK BORÇ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Borç ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla tahsil ediliyor. Taksitler Ziraat Bankası şubelerinden nakit veya Ziraat Bankası internet tahsil ekranından kredi kartıyla yapılabiliyor. Yani borçlar tüm kredi kartları ve banka kartları ile yapılabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.