VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE”

10 Aralık 2019

...........................................

Haber: Sevgi PİLGİ

10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Dalar, “İnsan haklarının uygulanması noktasında Türkiye, çok önemli roller üstlenmiştir” ifadelerini kullandı. 

İl Turizm ve Kültür merkezinde gerçekleşen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Bolu İl Müftüsü Orhan Genç, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Ümit,“Bu programın amacı, farkındalık oluşturmak, dikkat çekmektir. Bugün insan hakları evrensel beyannamesinin yayınlandığı gün. İnsan hakları deyince akla, her insanın doğuştan itibaren sahip olduğu, her şeyden önce yaşama özgürlüğü, inanma özgürlüğü, inancını yaşama özgürlüğü, seyahat özgürlüğü vesaire gelir. Bu hakların en önemlisi yaşamaktır. Ama ne yazık ki tarih boyunca savaşlar hiç bitmemiş, bu vasıtayla insanların canı alınmıştır” dedi.

“BİZİM HAKİKATEN ŞANLI BİR TARİHİMİZ VAR”

Vali Ümit, yüz kızartıcı bir tarihimizin olmadığının altını çizerek, “Bizim hakikaten şanlı bir tarihimiz var. Hem insani hem doğal açıdan hiçbir zaman yüzümüzü yere eğdirecek bir tarihi olayımız yok. Özellikle Osmanlı Devleti döneminde İnsan haklarını en üst seviyede yaşamaya ve yaşatmaya gayret etmişlerdir. İnsan hakları kavramı çok önemli bir kavramdır. İnsana insanca davranabilmek mümkündür.  Bizim umudumuz da siz gençlersiniz. Hangi ırk, inanca, millete, hangi düşüncede olursa olsun insan olarak yaratılmış herkesin, insan haklarına sahip olduğunu biliyoruz ve bunu uygulamak için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle 10 aralık insan hakları gününü kutluyorum. Günün, konunun ehemmiyetinin anlaşılmasını temenni ediyorum. Tüm insanların ölümle, açlıkla, yoklukla mücadele etmesini değil de huzur içinde yaşamasını Cenab-ı Haktan temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  

‘TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE’

Vali Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dalar, 'İnsan Hakları alanında Dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler' başlıklı konuşmasında Türkiye’nin insan hakları konusunda hassas bir ülke olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“İnsan hakları, her insanın sahip olması gereken, doğuştan gelen tüm haklarını ifade eder. Kimse bu hakkı kısıtlayamaz. Bu haklar, Evrensel beyanname ile güvence altına almıştır. 40 devlet bu bildiriyi imzalamıştır. Burada tüm insanların ortak değerleri yer alır. Türkiye insan hakları konusunda hassas bir ülkedir. Ki bizim anayasamızda da insan haklarıyla ilgili çok önemli düzenlemeler bulunmaktadır. İnsan haklarıyla ilgili birçok uygulamamız var. Osmanlı Devleti’nin o kadar uzun yaşamasının sebeplerinden birisi de insan haklarına verdiği önemdir. Senedi İttifak, Islahat Fermanı, Tanzimat Fermanı, Osmanlı Vatandaşlık Kanunu’nu buna örnek olarak gösterebiliriz. Türkiye hem ana sözleşme hem protokol olarak, insan hakları sözleşmesinde geçen hükümlülüğü, kendi iç hukuk yasasının bir parçası haline getirmiştir. Türkiye insan hakları anlamında bir örnek teşkil etmektedir. İnsan haklarının uygulanması noktasında Türkiye, çok önemli roller üstlenmiştir”

  • “TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE”
  • “TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE”
  • “TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE”
  • “TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE”
  • “TÜRKİYE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HASSAS BİR ÜLKE”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.