VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“KADINLARIMIZI HER ALANDA VAR OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ!”

4 Aralık 2019

........................................................

CHP Bolu Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın 5 aralık kadın hakları günü sebebiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Toker, açıklamasında “Eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında yani hayatın her alanında erkeklerle eşit haklara sahip olmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Seçme ve seçilme hakkının kadınlara verildiği günü kutlayan Zuhal Toker,  Avrupa ülkelerinden daha önce gerçekleştirilen bu devrimlerin  gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Anayasa ve yasa önünde kadın ile erkeğin eşit olduğunu söylemenin yeterli olmadığını vurgulayan Toker, “Kadınlar, anayasa ve yasalarla zorunlu kılınan özel önlemlerle desteklenip güçlendirilmedikçe, ‘sonuçlarda eşitlik’ sağlayamıyor. Asıl olan, ’sonuçlarda eşitlik’ anlayışıdır. Seçme ve seçilme hakkı bir yurttaşlık hakkıdır. Anayasa ile güvence altına alınmış olan bu hak, erkek egemen yapının kontrolüne terk edilmemelidir. Bu nedenle biz kadınlar, devrimci talebimiz olan yüzde elli yani eşit hak istemini savunuyoruz. Eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında yani hayatın her alanında erkeklerle eşit haklara sahip olmak istiyoruz.

DURMAK YOK, MÜCADELEYE DEVAM

 Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve toplumda kadınların erkeklerle eşit, özgür ve dayanışma içinde yaşayabilecekleri bir Türkiye yaratmak ve cumhuriyetle kazanılmış haklarının korunarak yaşatılması için mücadele ediyoruz. Kadınların seçimle ve atamayla gelinen tüm karar ve yönetim organları da dahil olmak üzere hayatın her alanında Eşit Temsil Eşit Katılımının sağlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadın erkek eşitliğini demokrasinin ve tüm toplumun güçlenmesi için olmazsa olmaz koşullardan biri olarak görüyoruz.

BİZ BU HAKLARA ATATÜRK SAYİNDE KAVUŞTUK 

Bizden önce de haklarımız için emek verenler onların haklı mücadelesine saygı gösterip hakkımızı kanunlaştıranlar da nur içinde yatsın. Durmak yok, mücadeleye devam: Bugün üçte bir yarın tam eşitlik. Kadınlarımızı her alanda var olmaya çağırıyoruz!  Biz bu haklara Atatürk sayesinde kavuştuk ve onun açtığı yolda onun ışığında yürüyeceğiz. Tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımla...” ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.