VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"KARŞILIK ALAMAMAK ÜZÜCÜ"

4 Aralık 2019

...............................................

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü haftalık basın toplantısında konuştu. Özköylü, “Rakipler bizi yenmediler. Biz bireysel hatalar ile kaybettik” dedi.

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Boluspor Karaçayır Tesisleri’nde, açıklamalarda bulundu. Boluspor’un son haftalarda oynadığı maçları değerlendiren Özköylü, takımın genel durumu hakkında da bilgiler verdi.

“RAKİPLER BİZİ YENMEDİLER."

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, son haftalarda kaybedilen puanların sebebinin bireysel hatalardan kaynaklandığını ifade ederek, “Artık Boluspor’un sahada nasıl oyun oynadığını herkes görüyor. Eminim ki bunu herkes takdir ediyor. Belki sonuç anlamında oynadığımız oyunun karşılığını alamıyoruz. Ama takım çok ciddi anlamda farklılık yaratmaya başladı. Sahadaki oyunuyla, mücadelesiyle, girdiği pozisyonlarla maalesef özellikle son haftalarda kaybettiğimiz puanların sorumlusu bizleriz. Rakipler bizden puan almadılar, rakipler bizi yenmediler. Biz kendi kendimize yaptığımız basit hatalar, bireysel hatalar maalesef ortaya koyduğumuz güzel mücadelenin, güzel oyunun sahadaki o efektif oyununu karşılığını alamamamıza neden oldu” dedi.

“TAKIM DEĞİŞİMLER GEÇİRİYOR”

Boluspor’un bir değişim süreci içerisinde olduğunu söyleyen Özköylü, “Bu takım yeni bir sürecin içine girdi. Geçmişteki bir sürü alışkanlıkları geride bırakmaya başladılar. Bizim istediğimiz, istediğimiz oyunu felsefesini uygulamak adına bir takım değişimler geçiriyor. Bu değişimler olurken zaman zaman ufak tefek hatalar olabiliyor. Bunun sonucunda bireysel hatalar ortaya çıkabiliyor. Ama bununla alakalı çok iyi gelişim kaydettiğimizi söyleyebilirim. Kafamızdaki düşündüğümüz takıma yaklaşan onu uygulamaya çalışan bir oyuncu gurubu var. Buda bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“TOPA SAHİP OLMAK MAÇI KAZANMANA YETMİYOR”

Altınordu maçını değerlendiren Osman Hoca, maçta istatiksel anlamda üstün olmanın yeterli olmadığını kaydetti. Özköylü, “Bakıldığı zaman Altınordu’ya kaybettik. Oyunun tamamının hakimi olan takım biziz, deplasmanda oynamamıza rağmen. Altınordu gibi topa en çok sahip olan takımlardan birine karşı %70’e %30 fark yaratmışız ikinci yarıda özellikle. Maçın genelinde %66-%34. ama bu sadece topa sahip olmak senin maçı kazanmana yetmiyor. O sırada yaptığınız ufak ve basit hatalar size gol olarak döndüğü zaman ortaya koyulan iyi performans havada kalıyor” ifadelerine yer verdi.

“YAPTIĞIN MÜCADELENİN KARŞILIĞINI ALAMAMAK ÜZÜYOR”

Özköylü, Menemen maçı ile ilgili de şunları söyledi: “Aynı şey Menemen maçında geçerli. Son 6 maçında sadece 1 gol yemiş takıma, belki 5 gol atabilme şansın var. Çok farklı 3-4 farkla maçı kazanabilme maçın var. Maalesef girdiğimiz pozisyonlarda son final paslarını yapamamak, bunlar çok net karşı karşıya kaldığımız pozisyonlar. Onları atamamak, kalecimizin yapmaması gereken hatadan dolayı yediğimiz 2.gol maalesef ortaya koyduğumuz bütün oyun özelliklerini hepsini havada bırakmıyor. Evet, bu bizim için çok güzel günlerin işareti ama oynadığı oyunun karşılığını alamamak insanı üzüyor. Yaptığın mücadelenin karşılığını alamamak üzüyor.”

“60.DAKİKADA KONTAK KAPATAN BİR BOLUSPOR VARDI”

Boluspor’un başına geldiğinden beri takımın fiziksel yeterlilik anlamında büyük aşama kaydettiğini söyleyen Osman Özköylü, “İlk geldiğimizdeki takımın koşu kalitesine bakın, mücadele gücüne bakın, bir de şimdi bakın. İlk geldiğimizde 60.dakikada kontak kapatan bir takım vardı. Giden gelmeyen, hücum yapamayan, tamamen rakibe teslim olan bir takım vardı. Şimdi maç bitiyor, belki bir yarım saat daha oynayabilecek bir Boluspor takımı var. Buda takımın nasıl gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor. Ama tabiî ki bu sonuca yansımalı. Bunu istiyoruz, bunu bekliyoruz” diye konuştu.

“TAKIM İÇİN ÖNEMLİ OLAN OYUNCULAR SAKAT”

Özköylü, sakatlık sürecinde olan oyuncuların takıma katkısından söz ederek, “Bu arada yaşadığımız sakatlıklar, takım için önemli olan oyuncular, oyun kurgusu içinde yer alamayışı; Mustafa Durak, Bilal, Hakan Arslan gibi. Bu oyuncuların olmayışı özellikle hücumsal anlamda yaratabileceğimiz çok daha büyük etkiyi maalesef aza indiriyor. Oynayan oyuncularımız mutlaka çok büyük efor sarf ediyorlar, gayret gösteriyorlar. Ama oyuncuların etkisi çok farklı. İnşallah onlarında katılımıyla çok daha güçlü bir takım olacağız, çok daha efektif bir takım olacağız. Kazanmak için sahada daha çok mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İÇİMDE ZERRE KADAR ŞÜPHE YOK. BEN İNANIYORUM”

Takımın ortaya koyduğu mücadelenin karşılığını alamamasından ötürü üzgün olduğunu belirten Özköylü, “Ben bu takıma inanıyorum. İnanın içimde zerre kadar bir şüphe yok. Üzülüyorum, bu çocukların yaptığı mücadelenin, ortaya koyduğumuz iyi oyunun yaptığımız bu çalışmaların karşılığını galibiyet olarak alamamaktan, 3 puan alamamaktan dolayı üzgünüm. Ama seviniyorum. Takım benim istediğim noktalara gelmeye başladı. Oyun olarak, mücadele olarak. Herkes ne varsa kendini veriyor. Bizim istediklerimizi veriyor. İnşallah bunu sonuca yansıttığımız zaman ileriki günlerin Boluspor açısından çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Sakat oyuncularımızın aramıza katılmasıyla daha güçlü olacağız, daha alternatifli bir kadromuz olacak. Her oyuncumuzu kullanmak zorunda kalıyoruz. Umut ve Batuhan haftalar sonra girdiler. İkisi de bence çok iyi performans gösterdiler. Beklediğimizden çok daha iyi oyun ortaya koydular. Onlarında bu işe katılımı bizim elimizi kolaylaştırıyor” şeklinde konuştu.

“TAKIM TRİBÜNLERİ BOŞ GÖRDÜĞÜ ZAMAN ÜZÜLÜYOR”

Osman Hoca, taraftardan Boluspor’u sahiplenmelerini istedi: “İnşallah bu takımı çok iyi noktalara getireceğiz. Biraz sabırlı olmakta fayda var. Biliyorum taraftarımız oynanan oyundan mutlu. Seviniyorlar ama sonuçların gelmediğinden dolayı çok üzgünler. Bizde çok üzgünüz. Bakın bu kadar soğukta çalışıyoruz, bu kadar sıkıntılı süreçte hazırlanıyoruz. Sürekli ayakta güçlü olmaya çalışıyoruz. Ama onların desteği de çok önemli. Bu zor günlerde taraftarımızın tribünlerde çok az olması bizi gerçekten üzüyor. Eğer herkes biz Boluluyuz, Bolusporluyuz diyorsa, bu zor günlerde onlarda daha çok ihtiyacımız var. Çünkü o enerji çok farklı bir şey. Takıma verecekleri pozitif motivasyon sahadaki oyuncunun direncini çok arttırıyor. Bu böyle bilinsin. Taraftar az gelmiş ya da çok gelmiş bir farkı var mı denmesin. Çünkü o takım sahaya çıktığı zaman o tribünleri boş gördüğü zaman üzülüyor. Çünkü bir sahip istiyor, sahiplenme istiyor. Bizde bu sahiplenmeyi şehrimizden, taraftarımızdan bekliyoruz. Herkes Boluspor etrafında mutlaka ve mutlaka toplanmalı, desteğini arttırmalı. Ailesini, çocuğunu, eşini alıp maça gelsin. O tribünler dolsun. Herkesin o tezahüratları, desteği bu takımı ayağa kalkmak için çok daha güçlendirecek. Bize ekstra bir doping olacak.”

“MAÇLAR OYNANMADAN KAZANILMIYOR”

Özköylü, son olarak, Boluspor’un 14. haftada karşılaşacağı Hatayspor ile ilgili konuştu. Özköylü, “Lidere gidiyoruz, iyi bir takıma karşı oynayacağız. Son haftalarda kazanan bir takıma karşı gideceğiz. En büyük artıları son 3-4 senedir bir arada oynayan bir oyuncu gurubuna sahipler. Bir oyun formatları var. Bunu sahada birlikte doğru uyguluyorlar. Bizde analizlerimizi doğru yapacağız. Sahada bunu uyguladığımız zaman o mücadeleyi, o direnci ortaya koyduğumuz zaman ben hiç kimsenin beklemediği bir sonuç ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Evet, herkesin gözünde Hatayspor favori olarak görülebilir ama maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Biz daha oynamadık ve cumartesi günü oynayacağız. O zaman herkes görecek inşallah” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.