VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI

3 Aralık 2019

...........................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık yaratmak ve engelli vatandaşlarla empati kurmak için tekerlekli sandalyeye binerek engelli vatandaşlarla birlikte caddede gezinti yaptı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan, bedensel engelli vatandaşlarla birlikte İzzet Baysal Caddesi’nde tekerlekli sandalye ile gezinti yaptı.  Onların yaşadığı sıkıntıları anlamak için empati kurmamız gerektiğini belirterek, “Sorunlar anlatmakla anlaşılmaz, bir empati yapalım dedik. Hiç birimizin yarın engelli olmayacağımızın garantisi yok. Allah korusun bir kazayla, hastalıkla hepimiz engelli durumuna düşebiliriz.  Engelli vatandaşlar da engelsiz bireyler gibi hayatı yaşasın. Bu anlamda da engelli vatandaşlarımızın yaşantısını görmek, farkındalık oluşturmak istedik. Sorunları ufak dokunuşlarla çözmek istedik. Bu yıl yaptığımız yol, kaldırımlarla, engellilerle ilgili sıkıntıların büyük bir çoğunluğunu çözdük. Diğer sıkıntıları da etap etap halledeceğiz” dedi.

ENGELLİ TAKSİ UYGULAMASI

Engelli vatandaşların kentte hiçbir zorlukla karşılaşmamaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Özcan, “Bizim bir engelli taksi uygulamamız var. 444 26 58’i arayan tüm engelli bireylerimize bir yere nakil konusunda yardımcı oluyoruz.  Zaten onlarla sürekli istişare içindeyiz” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI YERİNDE GÖRDÜ

Ardından Tanju Özcan, engelli vatandaşlarla birlikte İzzet Baysal Caddesinde tekerlekli sandalyeyle gezinti yaptı.  Özcan, engelli vatandaşların günlük yaşayışını görmek için bankamatiklere, bankalara tekerlekli sandalye ile gitti. Onların yaşadığı sorunları yerinde gördü.

Gezinti sonunda Başkan Özcan ve beraberindeki engelli vatandaşlar, Bolu Engelliler ve Gönüllüler Derneği'ni ziyaret etti. Özcan, oradaki engelli vatandaşlarla çay içip, sohbet etti.  Dernek üyeleri Başkan Özcan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI
  • BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI
  • BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI
  • BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI
  • BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI
  • BAŞKAN’DAN 3 ARALIK FARKINDALIĞI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.