VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BELEDİYELERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

29 Kasım 2019

..........................

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, su kaynaklarının korunması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla çalışılması gerektiğini ve bu konuda belediyelere önemli görevler düştüğünü belirterek, “Yeniden kullanım uygulamalarının geliştirilmesi, su kayıp kaçaklarının azaltılması ve tasarruf sağlanması için yoğun bir çalışma yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, “Kullanılmış Suların Yeniden Kullanım Alternatiflerinin Değerlendirilmesi Projesi” başlatıldı. Projede ülkemizdeki kullanılmış su potansiyeli ve karakterizasyonu belirlenmiş ve kullanılmış suların yeniden kullanılabileceği alanların tespit edilmesi için havza bazında ön fizibilite ve yeniden kullanım eylem planları hazırlandı.

Bakanlığa bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Kullanılmış Suların Yeniden Kullanım Alternatiflerinin Değerlendirilmesi Projesi”nin çalıştay, seminer ve kapanış toplantısı Bolu Koru Hotel’de gerçekleştirildi.

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR”

Bakan Yardımcısı Fatih Metin, buradaki konuşmasında, Genel Müdürlük tarafından, havza esaslı su yönetimi kapsamında birçok çalışma yapıldığını vurguladı. Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının su kaynaklarının korunması için birlikte çalışmalarının önemine değinen Metin, “Belediyelere önemli görevler düşüyor. Yeniden kullanım uygulamalarının geliştirilmesi, su kayıp kaçaklarının azaltılması ve tasarruf sağlanması için yoğun bir çalışma yapılması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"ATIK SULARIN YÜZDE 44'Ü YENİDEN KULLANILABİLİR"

Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen de proje kapsamında Türkiye’deki kullanılmış su potansiyeli ve karakterizasyonunun belirlendiğini bildirdi. Dikmen, “Kapasitesi 2 bin metreküp/günden büyük olan 602 atıksu arıtma tesisinden deşarj edilen atık su miktarının, yıllık yaklaşık 7,2 milyar metreküp olduğu, bu atık suların 25 havzada tarımsal sulamada, sanayide, peyzaj sulamada, sulak alan beslemede yeniden kullanımı için alternatifler değerlendirildi. Bu suların yıllık 3,2 milyar metreküpün yani yüzde 44’ünün yeniden kullanılabileceği tespit edildi.” bilgisini paylaştı.

  • "BELEDİYELERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
  • "BELEDİYELERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.