VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAYDİ ANNELER OKULA

28 Kasım 2019

...........................

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedefleri doğrultusunda önem verdiği proje ve çalışmalara katkı sunmak amacıyla, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’nün, ailenin güçlendirilmesi amacıyla, üniversite eğitimi alamamış annelere yönelik düzenlediği “Anneler Üniversitede Okulu” projesinin 3’üncüsü gerçekleştiriliyor.

“Bilinçli Anneden, Sağlıklı Topluma” temasıyla gerçekleştirilen projede, sağlıklı ve huzurlu bir toplum için, aile değerlerinin korunması ve çocukların yetiştirilmesinde en büyük sorumluluğu üstlenen annelerimizin doğru eğitimi almaları hedefleniyor.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ ALIYORLAR

BAİBÜ Rektörlüğü öncülüğünde; Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Anneler Üniversitede Okulu projesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2019-2023 arası yılları kapsayan 11. Kalkınma Planı’nda yer alan “Sağlık, Kadın, Çocuk ve Aile” kavramlarının güçlendirilmesini içeren 15 hedefle birebir örtüşüyor. Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu İlçe koordinatörlüğündeki projenin 3’üncüsü, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü başladı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda 5 gün boyunca devam edecek eğitimlerde annelere, sağlıktan aile içi iletişime, ilk yardımdan sıfır atık yönetimi ve gıda güvenliğine kadar geniş bir çerçevede, alanında uzman akademisyenler tarafından aydınlatıcı bilgiler sunuluyor. Proje kapsamında “İslâm’da Aile İçi Yaşam”, “Aile İçi İletişim”, “Aile Hukuku” “Stresle Baş Etme, Şiddetin Önlenmesi”, “Zaman Yönetimi, Medya Okur-Yazarlığı”; “İlk Yardım, Ev Kazalarının Önlenmesi ve Ergonomi” konularında eğitim verildi.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Atölye çalışmasında ise, annelerle birlikte pasta ve kurabiye süslemeciliği etkinliği gerçekleştirildi. Ayrıca Çevre Mühendisi Jale Bağcı tarafından “Sıfır Atık Yönetimi” ve Dr. Songül Ekmen Kurtoğlu tarafından “Sağlığın Korunmasında Tarama Yöntemleri ve KETEM Hizmetleri” konularında bilgiler verilecek. Eğitim programı, 29 Kasım 2019 Cuma günü Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verilecek “Gıda Güvenliği” konulu konferans ile sona erecek. Eğitimlerini tamamlayan annelere sertifikaları takdim edilecek.

Anneler Üniversitede Okulu projesi kapsamındaki eğitimler ve ulaşım hizmetleri ücretsiz verilmektedir.

  • HAYDİ ANNELER OKULA
  • HAYDİ ANNELER OKULA
  • HAYDİ ANNELER OKULA
  • HAYDİ ANNELER OKULA
  • HAYDİ ANNELER OKULA
  • HAYDİ ANNELER OKULA
  • HAYDİ ANNELER OKULA
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.