VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DENETİM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

27 Kasım 2019

....................................

Türkiye'de bir ilk olan ve 1 hafta boyunca ülke genelindeki birçok işletmede yapılacak ürün bazlı gıda denetimleri Bolu’da da devam ediyor. Yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacak.

Ülke çapında yapılacak denetimlere Bolu İl Müdürlüğü de rutin kontrollerini arttırarak katılım sağladı. İl Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından et ve et ürünleri üretimi yapılan işletmelerde, süt ve süt üretimi yapılan işletmelerde denetim yapıldı. Kontroller hafta boyunca devam edecek.

Bolu’da yapılan kontrollere İl Müdürü İzzet Murat da katıldı. Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Müdürü İzzet Murat; "Bakanlığımızın Ürün bazlı gıda denetimi seferberliğine ilimiz de katılarak program dahilinde kontrollerini yapmaktadır. İlimiz denetim ve kontrol sayıları bakımından başı çeken illerin başında yer almaktadır. 2019 yılında İlimizde faaliyet gösteren 2807 gıda işletmesinde, toplam 5.714 resmi kontrol yapıldı. Yapılan resmi kontroller sonucunda uygunsuzluk tespit edilen toplam 86 işletme hakkında 768.913 TL tutarında İdari Para Cezası uygulanılarak, 1 işletme hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

HER ŞEY VATANDAŞLAR İÇİN

Bakanlığımızın çalışması ile de hangi ürün grubunda ne gibi riskler görüldü, bunlar yıl içindeki ve geçmiş yıllardaki verilerle karşılaştırılarak masaya yatırılmakta, böylece bir sonraki yılın denetim ve numune alma planı şekillenmiş olacaktır. Bakanlığımızın insan odaklı çalışma prensibi esasıyla yapılan denetimlerdeki esas amaç tüm vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, resmi sitesinde paylaştığı yazıda; vatandaşların ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleri için kendileriyle irtibata geçebileceklerini duyurdu.

1 yorum yapılmış
  • Sonu
    29 Kasım 2019 • 09:34
    Denetleyenlerin denetlendiğini ummak umudu ile, tiraji komiklikler!.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.