VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ADLİYEDE ORTALIK KARIŞTI

26 Kasım 2019

............................

Bolu’da arkadaşları tüfekle öldürülerek ormanlık alana atılan 16 yaşındaki Oğuzhan Özdoğan’ın davasında şüphelilerden S.Ö.’nün tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Özdoğan'ın ailesi ile polis arasında arbede yaşandı. Adliye dışında devam eden arbedede 3 kişi gözaltına alındı.

Olay, ocak ayında merkeze bağlı Bahçeköy köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte yaşayan 16 yaşındaki Oğuzhan Özdoğan, evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Çocuklarından haber alamayan aile, durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi. Oğuzhan’ın ailesiyle yaşadığı köy çevresinde arama yapan ekipler, köye yakın bir bölgede bulunan derenin kenarında çamurlarla kaplanmış erkek cesedi buldu. Yapılan incelemede cesedin kaybolan Oğuzhan Özdoğan’a ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Özdoğan’ın arkadaşları A.G. ve S.Ö. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesinde yanlışlıkla arkadaşını öldürdüğünü itiraf eden A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken S.Ö. ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARARA KARŞI ÇIKTILAR

Sanığın tutuksuz yargılanmasına yapılan itiraz adliyeyi karıştırdı.
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “mala zarar vermek” ve “çocuğu kasten öldürmek” suçlarından yargılanan tutuklu sanık A.G. ve tutuksuz sanık S.Ö. hakim karşısına çıktı. Tarafların avukatlarının ve ailelerinin de katıldığı duruşmada, öldürülen çocuk Oğuzhan Özdoğan’ın ailesinin avukatı Fikret Çıracı, tutuksuz sanıklardan S.Ö.’nün de tutuklu yargılanmasını istedi. Kararı değerlendiren mahkeme heyeti, A.G.’nin tutuklu, S.Ö.’nün ise tutuksuz yargılanmasının devam etmesine hükmetti. Kararı duyan Oğuzhan Özdoğan’ın annesi Ayşegül Özdoğan sinir krizi geçirerek duruşmada bayıldı. Duruşma salonu dışına çıkarılan tarafların adliyeden de çıkmasını isteyen polis ekipleri ile Özdoğan ailesi arasında tartışma çıktı.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNDÜ

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Adliyenin bahçesinde de devam eden arbede sonucunda 3 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olay sonrasında sinir krizleri geçiren Oğuzhan Özdoğan’ın babaannesi Sabriye Özdoğan, karara tepki göstererek, “Benim çocuğumu gömüp, çamurun içinde yaşattılar. Benim yavrumun kanını yerde koyarlarsa Allah belalarını versin. Biz adaleti bekliyoruz” dedi.

  • ADLİYEDE ORTALIK KARIŞTI
  • ADLİYEDE ORTALIK KARIŞTI
  • ADLİYEDE ORTALIK KARIŞTI
  • ADLİYEDE ORTALIK KARIŞTI
  • ADLİYEDE ORTALIK KARIŞTI
1 yorum yapılmış
  • Adilztrk
    27 Kasım 2019 • 05:24
    Zordur anlıyorum ama sürdürmekte zarar verecektir her iki tarafa ..............
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.