VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O İSİMLER BOLU'DA YAŞATILACAK

26 Kasım 2019

...........................

Bolu Belediye Meclisi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”nde anlamlı bir karara imza attı. Erkek terörü nedeniyle yaşamlarını yitiren Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan isimlerinin sokaklara verilmesi teklifi meclis üyeleri tarafından ‘oy birliği’ ile kabul edildi.

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”ne denk gelen Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda İmar Komisyonu’nun önerisiyle, çeşitli tarihlerde erkek terörüyle hayatlarını kaybeden Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan isimlerinin sokaklara verilmesi teklif edildi.

“ÜÇ SİMGE İSMİN ADINI YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Konunun Meclis gündemine getirilmesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kadınlara yönelik şiddete karşı çok hassas olduklarını belirterek, erkek terörüne kurban edilen üç simge isimin adlarını yaşatmak istediklerini söyledi. Özcan’ın bu sözleri sonrası İmar Komisyonu Başkanı Asuman Şentürk Tekin Kılıçaraslan Mahallesi’nde 161. Sokağın isminin “Münevver Karabulut”, 167. Sokağın isminin “Emine Bulut” olarak değiştirilmesini, daha önce ismi olmayan bir sokağa da “Özgecan Aslan” adı verilmesini teklif etti. Meclis üyeleri, teklifi “oy birliği” ile kabul etti.

Kararın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek, “Bu isimler yaşatılsın ki bizim bu konudaki tavrımızla toplumsal hassasiyetin oluşması noktasında bir katkımız olsun.” dedi.

1 yorum yapılmış
  • kilem
    26 Kasım 2019 • 18:25
    Kadın terörü tarafından vahşice öldürülen masum erkeklerin isimleri de Bolu sokaklarına verilsin ve yaşatılsın o zaman.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.