VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"

26 Kasım 2019

..........................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Törende gazilere madalyaları takdim edildi.

Bolu Valiliği tarafından düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tugay ve Garnizon komutan vekili Kıdemli Albay Göksel Çaylı, Bolu İli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Belediye Başkan yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, İl Müftüsü Orhan Genç,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri ve davetliler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından hazırlanan slayt sunumu izlendi.

Bolu İli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız açılış konuşmasını yaparak, “Kıbrıs adasında Türklerin yaşadığı baskı ve zulümü önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatının üzerinden 45 yıl geçti. Türkiye, Rumların Enosis hayaline gereken cevabı gelmiştir. Türkiye, barışı sağlamak amacıyla harekat düzenlemiştir. Oradaki türk nüfusunu yok olmaktan kurtarmıştır. Böylece onların Enois hayalleri de Akdeniz’in karanlık  sularına ebediyen gömülmüştür. Senelerce baskıya uğrayan Kıbrıs Türkleri, hiçbir zaman pes etmemiştir. Kimliğini ve varlığını canını ortaya koyarak korumasını bilmiştir. 20 Temmuz, Kıbrıs Türklerinin esaretten kurtulduğu gündür, anavatanına kavuştuğu gündür. Şunu inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de hür ve bağımsız yaşayacaktır. Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan askerlerimizi, rahmete kavuşan gazilerimizi, rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.” dedi.

"KAHRAMANLIK RUHLARI HERZAMAN ORTAYA ÇIKAR"

Ardından konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, şehitleri anarak; “Bugün burada olan gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Milletimizi tarihi zaferlerle doludur. Bu büyük zaferleri şehitlerimizin fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla kazanıyoruz. Kıbrıs Türklerinin uğradığı zulme ve baskıya son vermek için gerçekleştirilen harekât, Türk tarihinde önemli bir kahramanlık olup, Rum soykırımından kurtarabilmek için 20 Temmuz 1974 yılında başlatılan barış ve özgürlük harekatıdır. Kahramanlık ruhu, Türk milletinin her ferdinde vardır ve şartlar oluştuğunda her zaman ortaya çıkar. Madalyalarınız size olan vefa borcumuzdur. Nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, konuşmasında Türk milletinin köklü bir tarihe sahip olduğunu vurgulayarak, “3 kıtada, 620 sene hüküm sürmüş ve insanlığa medeniyet götürmüş bir tarihin, kültürün, medeniyetin insanlarıyız. Bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum. Toprak, eğer uğruna kan dökebiliyorsa vatandır. Toprak bizim için anadır, namustur. Vatan bizim için her şeydir. İnsanlarımızın şehitlik ve gazilik anlayışı olmasaydı bu milletin bu zamanlara gelmesi mümkün değildi.

BİZ BARIŞ İNSANLARIYIZ

Bizim medeniyetimizin kökleri çok geçmişe dayanır. Bu millet, yönetici bir millettir.  Biz barış insanlarıyız ama Kıbrıs’ta kardeşlerimizi katlettiler. O katliam olmasaydı gitmezdiniz oraya. Normalde bizim milletimiz bir ayrım yapmaz. Hristiyanlarla, Yahudilerle, Ermenilerle, Rumlarla vs birlikte yüz yıllar boyunca yaşadık. Biz eğer vatanımız için, toprağımız için kanımızı dökmeye hazır olmazsak hiçbir eser, tarih bırakamayız. Bu harekât olmasaydı, Kıbrıs da olmazdı. Biz bayrağımızla aşk yaşamasaydık, birlik ve beraberliğimizi bozsaydık, kendi gelenek ve göreneklerimizi bıraksaydık böyle bir tarihimiz olmazdı. 5 bin yıllık tarihimiz var. Bütün şehitlerimize şükranlarımızı, rahmetlerimizi sunuyorum. Rabbim bizden şehitlik ve gazilik ruhunu almasın. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu vesileyle Kıbrıs gazilerimize hürmetlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Esma Nur Demir İstiklal Marşını okudu.

Ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri Kıbrıs Barış Harekâtında görevli Gazilerimize ve vefat eden Gazilerimizin eşlerine madalyalarını takdim ettiler.  Madalya tevcih töreni çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
  • "KIBRIS, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK HAREKATIDIR"
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.