VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FESTİVALE BÜYÜK İLGİ

16 Kasım 2019

..................................

Yığılcalılar tarafından Karaçayır Mahallesi’nde düzenlenen ‘Yöresel Ürün Festivali’nin açılışı yapıldı. Festival, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. 

Bolu’da yaşayan Yığılcalılar tarafından Karaçayır Mahallesi’nde ‘Yöresel Ürün Festivali’ açıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış, daha sonra Yalova’da gerçekleştirilen İl Belediye Başkanları toplantısında olmasından dolayı açılışa katılamayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın gönderdiği görüntülü mesajın izlenmesi ile devam etti. Başkan Özcan mesajında, açılışa katılamamasının gerekçesini belirtip, tüm Yığılcalılara selam göndererek festivalin hayırlı olmasını diledi.

YIĞILCA'YI DA ONUNCU İLÇEMİZ OLARAK SAYABİLİRİZ

Daha sonra Başkan Tanju Özcan’ın talimatıyla açılış törenine katılan Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yığılca 1999 yılında Bolu’dan ayrıldı ama aslında ayrılmadı gibi. Çünkü Bolu Merkez’de yaşayan ciddi sayıda Yığılcalı hemşerilerimiz mevcut. Bizim Bolu’nun 9 ilçesi var fakat bugünkü etkinliğe bakıldığı zaman aslında Yığılca’yı da onuncu ilçemiz olarak sayabiliriz. Çünkü her ne kadar sınırlar ayrılsa da aslında burada o birliktelik ve Bolu ile bütünleşme devam ediyor. Zaten sınırımız da mevcut. Biz Seben’den, Gerede’den, Mudurnu’dan, Göynük’ten kısacası bütün ilçelerimizden Yığılca’yı da ayırmıyoruz. Ayırmadığımızın en büyük örneklerinden birisi de burada. Biz Bolu Belediyesi olarak imkânlarımızın doğrultusunda bu festivalde de olduğu gibi Yığılcalılara katkı vermekten hiçbir zaman çekinmedik.

BİRLİKTELİK, BERABERLİK İLİŞKİLERİNİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORLAR

Hatta başkanımızın talimatı var, festival ile ilgili Yığılcalı kardeşlerimizin ne ihtiyaçları var ise katkı verelim dedi. Tabi Yığılcalıların bir de şöyle bir önemi var. Yığılcalılar komşuluk ilişkisi, birliktelik, beraberlik ve hemşerilik ilişkilerini burada çok güzel bir şekilde sürdürüyorlar. O birlik ve beraberlik tüm il ve ilçelerimize örnek olur inşallah. Çünkü birlikte hareket edildiği zaman insanlar daha güçlü oluyor ve istediklerini elde edebiliyorlar. Bu festival de bunun en büyük örneklerinden birisini gösteriyor. Ben bu festivalin hayırlı olmasını diliyorum”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, tek tek stantları gezerek herkese hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

  • FESTİVALE BÜYÜK İLGİ
  • FESTİVALE BÜYÜK İLGİ
  • FESTİVALE BÜYÜK İLGİ
1 yorum yapılmış
  • Hanmefendi
    16 Kasım 2019 • 21:48
    Hiç iyi bi festival değil ürünlerin çoğu aşırı pahalı ve kalitesi düşük
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.