VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU O GÜNÜ ANDI

13 Kasım 2019

..............................

"12 Kasım 1999 tarihinde merkez üssü Düzce Kaynaşlı olan ve İlimizde 48 kişinin öldüğü, 354 kişinin yaralandığı ve çok sayıda binanın hasar aldığı depremin 20’nci yılı nedeni ile anma etkinlikleri düzenlendi.

Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bugün Bolu olarak maalesef 48 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 14 bin civarında binanın ve 1800 iş yerinin hasar gördüğü ya da bazılarının yıkıldığı, 354 vatandaşımızın yaralanmış olduğu afetin 20’nci yıldönümünde afet saatinin yaklaşık bir saat öncesinde bir arada bulunuyoruz. Öncelikle Rabbimizin ne bize ne de bir başkasına bu tür afetleri tekrar yaşatmamasını temenni ediyorum. Ama Deprem bu memleketin gerçeğidir. Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız ve depreme her an hazırlıklı olmalıyız. Bütün deprem şehitlerimizi, vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimi rahmetle anıyorum” dedi.

ÇALINAN SİRENLERLE O AN HATIRLANDI

Konuşmaların ardından Bolu Kent konseyi tarafından düzenlenen "Deprem" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler fotoğraf sergisini gezerek sergilenen fotoğraflar hakkında Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy’dan bilgiler aldılar. AFAD mobil muhabere aracında incelemelerde bulunan Vali Ahmet Ümit, telsizle İzmir ve Antalya AFAD ekipleriyle görüşerek çalışmalarında başarılar diledi ve doğal afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu. Programın devamında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Yasin-i Şerif Tilaveti yapıldı. İl Müftüsü Orhan Genç tarafından dua edildi. Saatler 18:57’yi gösterdiğinde ise sirenler çalındı ve 20 yıl önce yaşanan deprem anı yeniden hatırlanarak ve hatırlatılarak programa son verildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.