VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BU GÜVENCESİZ SİSTEMDE CAN VERMİŞTİR”

12 Kasım 2019

..........................................

Eğitim İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, Gaziantep Şehitkamil’deki Beylerbeyi İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Saadet H.’nin (25) yaşamına son vermesine ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Korkmaz; “ Eğitimciye reva görülen bu statüsüzlük, art niyetli okul yöneticilerinin eline de koz vermekte ve binlerce öğretmenin hayatını zindana çevirmektedir. Saadet öğretmen, bizim tüm itirazlarımıza rağmen iktidarın elleriyle ördüğü bu güvencesiz sistemde can vermiştir" ifadelerine yer verdi.

Eğitim İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “AKP iktidarının eğitimciyi yok sayan, köleleştiren, güvencesizliğe mahkûm eden politikaları gencecik bir meslektaşımızı canından etmiştir.

"CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİR"

Gaziantep’te bir okulda henüz iki ay önce göreve başlayan Türkçe öğretmeni Saadet Harmancı, henüz 25 yaşında hayata veda etmiştir. Meslektaşımız, intihar etmeden önce sosyal medya hesabından yazdığı “Öğrencilerim haklarını helal etsinler gözüm gibi baktım hepsine üzülmesinler ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım” notuyla, failleri parmağıyla göstermiştir. Evet, çiçeği burnunda bir eğitimci olmasına rağmen ölürken bile öğrencilerini düşünen Saadet öğretmen, cinayete kurban gitmiştir! O’nu sözleşmeli öğretmenlik politikasıyla güvencesiz çalışmaya iten bu iktidar öldürmüştür! Eğitimciye reva görülen bu statüsüzlük, art niyetli okul yöneticilerinin eline de koz vermekte ve binlerce öğretmenin hayatını zindana çevirmektedir. Saadet öğretmen, bizim tüm itirazlarımıza rağmen iktidarın elleriyle ördüğü bu güvencesiz sistemde can vermiştir.

“ÖĞRETMENİN ÜCRETLİSİ, SÖZLEŞMELİSİ OLMAZ!”

Tüm ülkeyi yasa boğan bu hadiseyi, meslektaşımızın son mesajına rağmen “arkadaşlarına kızdığı için intihar etti” şeklinde haberleştiren yandaş medya da bu vicdansız manipülasyonuyla eline Saadet öğretmenin kanına bulaştırmıştır. Ülkede son iki haftada gerçekleşen yoksulluk, çaresizlik temelli intihar vakaları göstermiştir ki AKP düzeni içerisinde insanlarımız ölseler dahi muktedirleri yoksulluklarına inandıramamaktadır. Saadet öğretmenimizin acı kaybı, bir milat olmalıdır. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sesleniyoruz: Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz! Öğretmen öğretmendir! Öğretmenlerin yarın ne olacaklarını kara kara düşündükleri hiçbir sistemin başarılı olma ihtimali yoktur. Bu insanlık dışı kölelik düzenine derhal son verilmeli, öğretmenlerin iş güvenceleri, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tahsis edilmelidir. Henüz mesleğe 2 ay önce başlamış Saadet öğretmene, her gün “Pamuk ipliğine bağlısın” diyecek kadar kötü kalpli, eğitimci düşmanı yöneticiler hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve gereği yapılmalıdır. Meslektaşlarımıza da sesleniyoruz: Pamuk ipliğine bağlı değilsiniz! Yalnız değilsiniz! Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, Eğitim-İş olarak her biriniz ile yoldaşlık için biz varız. İtildiğiniz çaresizlik, güvencesizlik çukurundan sizleri çıkaracak olan güç, dayanışma ve birlikte mücadeledir” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Tan
    13 Kasım 2019 • 01:44
    Adalet yoki sozlesmeli nedir hangi devirdeyiz aynı işi yap az kazan bütçe sozlesmeli ALLAH rahmet eylesin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.