VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“SADECE BİZ KURALA UYGUN YAPIYORUZ”

12 Kasım 2019

...................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Feridun Yılmaz, Rasim Özdemir ve Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Gülden Özaydın’la birlikte yapımı devam eden çöp depolama tesislerinin ikinci lot alanında incelemelerde bulundu. Özcan, Çevremizdeki bazı iller ve ilçelerde böyle çöp bertaraf edecek alanlar yok. Şu anda sadece biz Bolu Belediyesi olarak kurala uygun yapıyoruz” ifadelerini kullanarak, 20 gün içinde bitirme hedefleri olduğunu söyledi.

Bolu Belediyesine ait çöp depolama tesisinin ikinci lot alanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, alanın 2024 yılına kadar Bolu’nun çöpünü depolayacağını söyledi. Başkan Özcan, “Bolu Belediyesinin ikinci lot alanındayız. Bu gördüğünüz alan yaklaşık 36 dönümlük bir alan. Bu alanın hafriyatı için sadece 25 bin kamyon hafriyat çekildi bu alana düzenlemek için. Bu alan yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olan bir yer. Ama biz Bolu Belediyesi olarak, kendi araçlarımızı hafriyatlarda kullanarak bunun maliyetini 3 milyon TL civarına çekmeyi başardık. Böylelikle belediyenin kasasında 5 milyon TL kaldı. Buradaki ana maliyetlerden birisi membranlar. Burası için 3 kat membran kullanılıyor. Yaklaşık 39 bin metrekarelik bir membram alımı gerçekleştirdik bunun 3 binini başka yerde kullanacağız.” diye konuştu.

“2030 YILINA KADAR BOLU’NUN ÇÖP DEPOLAMA ALANI İHTİYACI BULUNMAMAKTA”

İkinci lot alanının özellikleri ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Özcan şöyle devam etti; “Kabaca anlatmak gerekirse, bu çöpler kenardaki alanlara yayılıyor. Altta 3 kat membran olduğu için herhangi bir şekilde suyun yer altına sızması engelleniyor. Dolayısıyla yeraltı suları zarar görmüyor. Belli bir aşamaya gelince onun üzeri toprakla dolduruluyor. Sonra o sert zemin üzerine ikinci ve üçüncüsü doldurularak devam ediyor. Yine burada yeraltı suları ile ilgili borular var, önümüzdeki süreçte gaz bacaları yapılacak. Buradan sonra bir genişleme alanımız daha var. Yani, burası ve bundan sonra yapılacak alanla birlikte 2030 yılına kadar takriben Bolu’nun çöp depolama alanı ihtiyacı bulunmamakta. Çöp alanının çok yakınında bile bir koku da duyulmuyor. Bolu’muza hayırlı olsun.”

ÇUKUR KAZIP, ÇÖPÜ ATALIM DEMEKLE OLMUYOR.”

Havaların iyi gitmesi halinde ikinci lot alanındaki çalışmaları 20 gün içinde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Başkan Özcan, “Önümüzdeki 10 gün yağmur görünmüyor. Hava bu şekilde devam edecek. Bu şekilde devam ederse de 20 günde burayı tamamlamayı hedefliyoruz. Baktığınızda çöp işi zor bir iş. Çukur kazıp, çöpü atalım demekle olmuyor.” diye konuştu.

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN BÜYÜK BİR CEZA YEME AŞAMASINDALAR"

Bolu Belediyesi olarak kurallara uygun çöp depolaması yaptıklarını, ancak, çevre il ve ilçelerde vahşi depolamaya devam edildiğini kaydeden Başkan Özcan, ilçelerin çöplerinin yeraltı sularını kirletmeye devam ettiğini söyledi. Özcan, “Çevremizdeki bazı iller ve ilçelerde böyle çöp bertaraf edecek alanlar yok. Şu anda sadece biz Bolu Belediyesi olarak kurala uygun yapıyoruz. Geçen BEKAB toplantısında da suiistimal edilen bir konu vardı ama şu anda vahşi depolama yaptıkları için ve mahkeme kararına rağmen, Gerede, Yeniçağa, Taşkesti ve Mengen Belediyeleri ki, bunlardan 3 tanesi AK Partili belediye, Çevre Bakanlığından büyük bir ceza yeme aşamasındalar. İlçelerin belediye başkanlarının başına gelebilecek olaylardan bu aşamalardan sonra AK Parti il başkanı, milletvekilleri sorumludur. Keza ilçelerin çöpleri Bolu’nun yeraltı suyunu kirletmeye devam ediyor. Bu aşamadan sonra yine gelinen noktadan onların sorumlu olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.” dedi.

  • “SADECE BİZ KURALA UYGUN YAPIYORUZ”
  • “SADECE BİZ KURALA UYGUN YAPIYORUZ”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.