VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEÇ OLSA DA GÜÇ OLMASIN

8 Kasım 2019

...............................

Bolu’da özellikle hasat zamanında ortaya çıkan yoğun tavuk gübresi kokusu vatandaşları isyan ettirmişti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Gübreleri belirli yerlerde depolayacağız. Kural dışında gübre atanlara da gerekli cezayı keseceğiz” ifadelerini kullandı. 

Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı 1. toplantısı dilek ve temenniler bölümünde Ak Parti Bolu Belediye Meclisi Üyesi Semih Dimicioğlu’nun katı atık bertaraf etme tesisi hakkında yaptığı konuşmaya cevap veren Başkan Özcan, tarlalara atılan tavuk gübrelerinin oluşturduğu koku hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, “Benim üzerimde durduğum ikinci konuydu. Tavuk atıklarının bertaraf edilmesi hakkındaki kısma neden ‘Hayır’ denildi. Tavuk firmaları bu işe girmiyor. Gururumuz, büyük firmalarımız var diyoruz. Yapması gereken onlar, onlar bu konuda vurdumduymaz davranıyorlar. Biz bu konuda vurdumduymaz davranamayız. Bizler seçilmiş kişileriz. Yer konusunda farklı bir öneri varsa onu da beklerim” dedi.
 
“BUNDAN SONRA FARKLI BİR YOL İZLEYECEĞİZ”

Meclis üyelerinden de tam destek alan Başkan Özcan, bundan sonra başka bir yol izleyeceklerini söyleyerek, “Ben, Vali Beye farklı bir öneri ile gideceğim. Koku hasat zamanı oluyor. Hasattan sonra yeni ürün aşamasında yoğun bir koku oluyor. Bu kokunun önemli bir kısmı da belediye sınırı dışına atılanlardan geliyor. Şimdi biz belediye içinde yer bulmamız lazım. Bu gübreleri belli yerlerde depolamamız lazım. Buna rağmen bu kurala uymazlarsa da belediye sınırları içindekine biz, belediye dışındakilere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yer gösterilmesine rağmen gübre atanlara gerekli cezayı kesmemiz lazım. Bu konuda da geri adım atmamalıyız. Büyük firmalarında dikkat etmesi lazım. Tamam büyük firma, istihdam yaratıyorsun güzel. Bizim çocuklarımızın geleceğini hiç düşünmemezlik edemezsin. Biz de bundan sonra farklı bir yol izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

6 yorum yapılmış
  • Fatih
    8 Kasım 2019 • 20:58
    Tamam da verim alamayacaksınız tarlalardan hep kimyasal hep kimyasal nereye kadar...
  • Hasan
    9 Kasım 2019 • 00:37
    Sobalardan çıkan dumanla Hava kirliliği çok arttı Buna çözüm bulunacakmı
  • Cenk
    9 Kasım 2019 • 00:38
    Hava kirliliği aşırı arttı Nefes alamıyoruz buna çözüm bulsunlar
  • Nilgn
    9 Kasım 2019 • 00:40
    Doğalgaz olan bölgelerde Soba kullanımı yasaklansın Hava kirliliğinden nefes Alamıyoruz
  • Sametbulut
    11 Kasım 2019 • 06:00
    Bu gubre isine karsi cikanlar kokusundan rahatsiz olanlar 1 ogun yemek yimeden durunda goreyim cifci olmasa acsiniz ac rahatsiz olan ekmek yimesin cifci uc kurus para kazanam dite urasiyo onada gubre izerinden giz dikmeyi
  • Hakan
    13 Kasım 2019 • 01:15
    Gübreden rahatsız oluyorsunuz da bolu arıtma nın yaydığı lağım kokusu en az 5 km2 alanı etkiliyo 12 ay lağım kokuyo ses yok. Belediye nerede...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.