VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"TESİS, BOLU'NUN MENFAATİNE OLACAK"

6 Kasım 2019

..................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediye Meclisi toplantısında Başkan Tanju Özcan, AK Parti’li meclis üyesi Semih Dimicioğlunun, kurulması planlanan yeni çöp tesisinin kenti tehdit ettiği iddiasına karşılık,  tesisin Bolu'nun menfaatine olacağını vurgulayarak,  "Tehlikeli atıklar da bu şekilde bertaraf olacaktır. Güvenli bir tesis kurulacak." ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısı Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Kıbrıscık Belediyesi ile kardeş şehir olma, imar çalışmaları, 2020 mali yılı bütçeleri ile kentteki ilaçlama konuları değerlendirildi. 
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Dimicioğlu, yapılması planlanan çöp tesisine tepki gösterdi. Çöp tesisinin kurulmasının endişe verici olduğunun altını çizen Dimicioğlu, “Bolu’nun kapılarına kadar dayanan bir sorun var. Ülkeler bize çöp satıyor, bunun zararlarını hesaplamak çok güç. Çöp ihlalinde ikinci sıradayız. Ülkemize tehlikeli radyoaktif maddeler giriyor. Kurulacak olan tesis, Bolumuzu tehdit etmektedir. Diğer illerin çöpleri Bolu’ya taşınacak. Bolu bugün ekolojik bir tehlike ile karşı karşıya. Bolumuzun, çocuklarımızın, içme sularımızın geleceğini etkileyen tehdit eden böyle bir tesisin kurulması endişe verici. Tüm sivil toplum kuruluşlarını, Bolu halkını gerekli tedbiri almaya davet ediyorum." dedi.

"TAŞKESTİ, GEREDE, MENGEN VE YENİÇAĞA BELEDİYELERİ MAHKEME KARARINA AYKIRI ÇÖP ATIYOR"

Dimicioğlu’nun açıklamalarına cevap veren Başkan Özcan, tesisinin kurulmasını savunarak şunları söyledi:
“Tesis Bolu’nun menfaatine olacak. Bu konu gündeme yeni gelmiş bir şey değil. Tehlikeli atıklar da bu şekilde bertaraf olacaktır. Güvenli bir tesis kurulacak. Derli toplu bir tesis olacak Güvenli bir tesis kurulması hepimizin menfaatine olacaktır. Bu tesis büyük bir katkı sağlayacak.  Taşkesti, Gerede, Mengen, Yeniçağa Belediyeleri kurala uymadan, mahkeme kararına aykırı olarak çöp atıyorlar. Mahkemeler bu belediyelere ceza kesme hazırlığındalar. Diğer belediyeler mahkeme kararına aykırı bir şekilde çöp döküyorken Bolu Belediyesi doğru bir şekilde yapıyor. Çöp atma siyasi üstü bir mesele. Gelinen noktada bir çözüm bulunamadı. Konu siyasi bir mesele haline geldi”

“EN BÜYÜK ZARARI VEREN TAVUK ATIKLARIDIR”

Yeraltı sularına en büyük zararı tavuk atıklarının verdiğine dikkat çeken Başkan Özcan, “Benim üzerimde durduğum asıl mesele budur. Bertaraf edilmesiyle ilgili karara ‘Hayır’ denilmesini anlamıyorum. Bolu’da bununla ilgili yoğun bir koku oluyor.  BEKAB (Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği)' ta bu konu reddedildi.” diye konuştu. Başkan Özcan, konunun çözümsüz kalması durumunda BEKAB Başkanlığını bırakabileceğini de sözlerine ekledi.

  • "TESİS, BOLU'NUN MENFAATİNE OLACAK"
  • "TESİS, BOLU'NUN MENFAATİNE OLACAK"
  • "TESİS, BOLU'NUN MENFAATİNE OLACAK"
2 yorum yapılmış
  • doru
    6 Kasım 2019 • 04:25
    :)))
  • Yldz
    6 Kasım 2019 • 07:09
    Tanju bey, muhafetteyken aklına geldiği gibi konuşuyordun. Belediye başkanı oldun bakalım nasıl çözeceksin bu sorunu görelim.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.