VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BİZ BİR AİLEYİZ"

30 Ekim 2019

......................................

Haber: Adnan KARABULUT

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Bears’ adıyla 7 öğrencinin bir araya gelerek 2012 yılında kurduğu Amerikan Futbol Takımı, sponsorluk ve mali destek anlamında yaşadıkları zorluklara rağmen geçtiğimiz yıl Üniversite Ligi’nde çeyrek final oynayarak başarı grafiğini her yıl yükseltiyor. Takım kaptanı Anıl Tunç bu takımın bir aile olduğunu ifade etti.

BAİBÜ’de okuyan 8 öğrenci, Türkiye’de sahalarda görmeye alışık olmadığımız bir spor dalında takım kurmak için bir araya geldi. 8 arkadaş bir araya gelerek ‘Bears’ ismiyle Amerikan Futbol Takımını kurdu. 7 yıl önce kurulan takıma her geçen yıl ilgi artmaya başlayınca takıma katılan oyuncuların sayılarında da artış yaşandı. Üniversitenin de desteğiyle ekipmanlarına kavuşan oyuncular antrenmanlara başladı. İlk dönemlerinde öğrencilerin ve kendilerini izleyenlerin önyargıyla yaklaştığı Amerikan Futbol Takımı, Üniversite Ligi’nde büyük bir başarıya imza atarak geçtiğimiz yıl çeyrek finale kadar yükseldi. Bears Amerikan Futbol Takımı yeni başarılara imza atmak için BAİBÜ Gölköy kampüsünde antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.

BİZLERİ TANIDIKCA ÖNYARGILAR DAĞILIYOR

Takımın Genel Koordinatörü ve oyuncusu Ömer Faruk Güler, takımı 8 arkadaşıyla birlikte kurduğunu açıklayarak, “O dönemlerde hiçbir ekipmanımız yoktu. Üniversitenin ilerleyen dönemlerde bize destek olmasıyla birlikte istediğimiz ekipmanlara kavuştuk ve antrenmanlarımıza eksiksiz devam ettik. Bu takım ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmakta olan bu spor dalını hem öğrencilerimize tanıtmak hem de spora yönlendirmek amacıyla kuruldu. Ülkemize yabancı olan ve aynı zamanda da pahalı olarak nitelendirilen Amerikan futbolu oynayacağımızı öğrendiklerinde tepki ile karşıladılar. Ama biz bu tepkilere boyun eğmeyerek 7 yıldır başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Üniversite genel olarak hakkımızda olumlu düşüncelere sahip. Büyük bir kesim tarafından destek görüyoruz. İlk başlarda önyargı ile yaklaşan insanlar da bizi tanıdıkça önyargılarının dağıldığını söylüyorlar.” dedi.

BAŞARILI OYUNCULAR ‘BEARS’ CEKETİ ALMAYA HAK KAZANIYOR

Giydikleri ceketin oyuncular için büyük bir anlam ifade ettiğinin altını çizen Güler, şunları söyledi:

“Verdiğimiz çaba ve akıttığımız terin karşılığı olarak görüyoruz. Takımımızda aktif iki yıl oynayan ve ilk yılında üstün performans gösteren oyuncular bu ceketleri almaya hak kazanıyor. Biz bu ceketleri giydiğimiz zaman gururlanıyoruz. Deplasman maçlarında ceketlerimiz ile Bolu’yu temsil ediyoruz.”

VEFAT EDEN TAKIM ARKADAŞLARINI UNUTMADILAR

Takım arkadaşlarından birinin elim bir olayda yaşamını yitirmesine de değinen Güler, “Rıfat bizim kardeşimizdi. Güler yüzü ile takımımızın neşesiydi. Aramızda ayrıldı ama o hala bizimle. Onu gururlandırmak için her şeyi yapıyoruz. Kazandığımız bütün maçları ona armağan ediyoruz. Takımımızda 64 numaralı formayı giyiyordu. Onun vefatından sonra o forma numarasını emekliye ayırdık. O hep bizimle.” diye konuştu.

TAKIM DESTEK BEKLİYOR

Sponsorluk ve destek konusunda sıkıntılar çektiklerini vurgulayan takım kaptanı Anıl Tunç, “Bolu’nun yerel halkından ve esnaflarından daha çok yardım ve destek bekliyoruz. Unutmayalım ki müsabakalara ‘Bolu AİBÜ Bears’ adıyla çıkıyoruz.” dedi. Amerikan futbolunun zor bir spor olduğuna dikkat çeken Tunç, “ Bolu’da hava şartları belli. Yağmur ve kar altında idman yapıyoruz. Oyuncu arkadaşlarımız bu şartlarda dikkatsiz olursa kendilerini sakatlarlar. Sert bir spor olduğu için tecrübe ve dikkat gerektiriyor. Daha öncelerde kırık ve ufak sakatlanmalar dışında büyük bir sakatlık yaşamadık ama yine de dikkatli olmak gerekiyor. Zaten eski takım arkadaşlarımız bizlere teknik ekip olarak yardımcı oluyorlar. Hem idmanlarda hem de maçlarda yardımcı oluyorlar. Tecrübe eksikliğimizi böyle gideriyoruz.” dedi.

Okulun hocalarından Anıl Eralp’in gönüllü olarak koçluk görevi yaptığını söyleyen Tunç, “Anıl Hoca bizim eksik kaldığımız yerlerde bizlere çok yardımcı oluyor. Geçen sene kazandığımız maçlarda ve çeyrek final maçında da bizimle beraberdi. Yakaladığımız başarılar hem onu hem üniversitemizi hem de şehrimizdeki insanların bize inanmaları sayesinde. İlerleyen dönemlerde bu desteğin artacağına inanıyoruz. Büyük şehirlerde kendini kabul ettirmiş ve gelişmiş bir spor ancak Bolu gibi küçük şehirlerde önyargılar oluyor. İmkanlarda kısıtlı olunca büyük şehirlere aynı düzeyde gelişmişlikten bahsedemeyiz.” diye konuştu.

1 yorum yapılmış
  • TEKGEREK
    30 Ekim 2019 • 15:34
    amerikan futbolundan başka özenecek spor bulamamışlar mı ?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.