VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BUNU YAPANLARA HAPİS CEZASI!

14 Ekim 2019

..................................

Bolu’da 5 Haziran 2018 tarihinde, kentin en işlek bölgesi olan Vilayet Meydanı’na asılan HDP bayraklarını indiren 2 kişiye hapis cezası verildi.

 Olay, 5 Haziran 2018 tarihinde Bolu’nun en işlek bölgesi olan Vilayet Meydanı’nda meydana gelmişti. Akşam saatlerinde 24 Haziran seçimleri için HDP İl Başkanlığı tarafından Vilayet Meydanı’ndan başlanılarak İzzet Baysal Caddesi’nin belli bölümlerine parti flamaları asılmaya başlanmıştı. Şehit haberlerinin geldiği bir dönemde terör örgütüyle arasına mesafe koymayarak, adeta destekleyici açıklamalarda bulunan HDP bayraklarının Bolu’nun merkezine asılmasına bir grup genç tepki göstermişti. Kısa sürede büyük bir kalabalık parti binası önünde toplanırken, bir grup flamaları indirmek için harekete geçti. HDP bayraklarını indiren grup daha sonra da yaktı. Olay dünya basınında da yer bulurken, yaşananlar hakkında HDP’liler suç duyurusunda bulunmuştu.

2 KİŞİ HAPİS CEZASI ALDI

Olayın geçtiğimiz günlerde Bolu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşması görüldü. Hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar E.E. ve Y.C.A.’dan son savunmaları istendi. E.E. ve Y.C.A. savunmalarında şehit haberlerinin geldiği bir dönemde Bolu’nun meydanına HDP bayraklarının asılmasının kendilerini çok kızdırdığını ve bu nedenle sadece bayrakları asıldıkları yerden indirdiklerini belirterek beraat taleplerini mahkeme heyetine iletti. Savunmaların ardından karar aşamasına gelindi. Mahkeme, sanıklar E.E. ve Y.C.A. için istinaf mahkemesine itiraz etme yolu açık olmak üzere 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Ceza alan Y.C.A.’nın şuanda vatani görevini yerine getirdiği ve bir ay sonra terhis olacağı ifade edildi.

2 yorum yapılmış
  • yuksel14
    16 Ekim 2019 • 00:46
    ne iştir ya adaletin içindedemi var.hdp li.böyle saçmalıkmı olur.ya burası batı kürdistan değil gitsin doğuda açsın..biz batıda astırmayız..hem şerefsizler hdp ye pkk derler.hemde bayraklarına dokununca ceza verirler ne saçmalık...
  • melungeon14
    16 Ekim 2019 • 00:47
    demekki diyer siyasi bayraklara dokunsan asacaklar..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.