VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BALABAN SERT KONUŞTU

9 Ekim 2019

............................

Bolu Belediyesi Meclisi AK Parti Grubu adına, açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı İkinci Toplantısında yaşanan olaylarla ilgili sert konuştu. Balaban, “Bolu çok Başkan ve çok siyasi yapı görmüştür ancak; bu kadar ilkel siyasi anlayışı olanı, bu kadar siyasi hoşgörüsüz olanı hiç görmedi” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “8 Ekim 2019 Salı günü Bolu Belediyesi Meclisi toplantısının öncesinde ve sonrasında yaşananlardan ve de Meclisin çalışma güvenliğinden Bolu Belediye Başkanlık makamı sorumludur.150-200 kişilik bir nümayiş neticesi salona girmemiz, Belediye Binası kapılarının Meclisi izlemeye gelen Halka kapalı olmasında dolayı yaşanan olaylar neticesinde salona 9 dakikalık bir gecikmeyle ulaşabildik. Büyük gayretlerimiz akabinde salona ulaştığımızda da, Başkan Tanju Özcan'ın nobran ve antidemokratik tavrı ile karşılaştık."

“BOLU, BU KADAR İLKEL SİYASİ ANLAYIŞI OLAN BİR BAŞKAN GÖRMEDİ”

Burak Balaban, “Güvenliğini sağlayamadığı meclis çalışmalarına "yoklamada yok yazıldığımız gerekçesi ile oylamalara katılamayacağımız, oy kullanamayacağımız" bizzat Tanju Özcan tarafından ifade edilerek, Bolu Halkının bize vermiş olduğu yetki kullandırılmamıştır. Gasp edilen yetkimizin olmadığı, anti demokratik bu ortamda Başkan Özcan, yangından mal kaçırırcasına gündemde yer alan almayan kararları, usulsüz bir şekilde geçirerek meşrulaştırmaya çalışmıştır.

Dün akşam yaşananlar bunlarla da sınırlı kalmamış, Bolu Belediyesi Meclisinin internet canlı yayını da Meclis kararına rağmen yapılmayarak Bolu Halkının Meclisi takip etmesi sansürlenmiştir. Gayrı meşru bir ortamda alınan bu anti demokratik tabanlı kararların,  hukukiliği de meşruiyeti de bulunmamaktadır. Bolu çok Başkan ve çok siyasi yapı görmüştür ancak; bu kadar ilkel siyasi anlayışı olanı, bu kadar siyasi hoşgörüsüz olanı hiç görmedi. Tanju Özcan kendi meclis üyeliğinde onlarca kez Başkan'dan sonra meclise mazeretsiz geldiği halde, böyle bir muameleye maruz kalmamıştır. AK Parti’nin demokratik hoş görüsünden istifade etmiştir” şeklinde konuştu.

“ADALET VE HUKUK BU YANGINDAN MAL KAÇIRMAYA İZİN VERMEYECEK”

 Balaban, “Başkan Özcan, kendi Meclis üyelerinin, halkı ve gençleri isyana sürükleyen, pespaye ve müptezel paylaşımları sonucu Belediye Meclis binası ve koridorlar tepki gösteren hemşerilerimizle doluydu. İçeri girmenin ve koridorları aşmanın mümkün olmadığı bir ortamda 9 dakika geç kaldınız diyerek yok sayılmak ve oy kullanma hakkımızın kullandırılmaması bu işin bir plan dâhilinde yapıldığını göstermektedir. Adaletin ve hukukun bu yangından mal kaçırmaya, bu müptezel tavra ve siyasi kapkaça izin vermeyerek, meclisin çalıştırılmasına müsaade edilmeden alınmış olan yok hükmündeki bu kararları iptal edeceğine inancımız tamdır. 

"Tanju Özcan Bolu Beyi'nin torunu olduğunu göstermiştir"

Unutulmamalıdır ki Köroğlu'nun torunlarının sayısı, Bolu Beyi'nin torunlarından daha fazladır. Tanju Özcan Bolu Beyi'nin torunu olduğunu bu anti demokratik tavrı ve adeta diktatöryel anlayışı ile göstermiştir. O, meclise bile tahammülü olmayan karakterinin gereğini yaparken, hukuk da gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Vatandas
    9 Ekim 2019 • 13:23
    Tanju başkan Bolu seninle
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.