VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MECLİSTE İSİM TARTIŞMASI...

2 Ekim 2019

......................

Bolu Belediye Meclisinin Ekim ayı 1. oturumunda CHP'li Belediye Meclis üyesi Tahsin Mert Karagöz, “Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin adını Ahmet Baysal olarak değiştirelim” önergesi verdi. Meclisin 3'te 2 çoğunluğunun olması gerek önerge AK Parti ve MHP'li üyelerinin oylarıyla reddedildi. AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, "Biz Cumhur İttifakı olarak değerli ve kıymetli Ahmet Baysal amcamızın isminin, daha önceden yapılan bir yere verilmesini uygun görmüyoruz. Bizim düşüncemiz yapılacak olan yeni stadyuma Ahmet Baysal isminin verilmesidir. Bunun daha uygun olacağını düşünerek, oylarımızı da bu yönde kullanacağız" dedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, "Necip Fazıl isminin seveni var sevmeyeni vardır bu ayrı. Siz Necip Fazıl’ın ismini, Ahmet Baysal’a tercih ediyorsanız. Bu ayrı tabi ki" diye konuştu. 

Bolu Belediye Meclisi’nde CHP’li üye Tahsin Mert Karagöz’ün “Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin adını Ahmet Baysal olarak değiştirelim” önergesi büyük tartışma yarattı. Verilen önerge Cumhur İttifakı Üyelerinin oyları ile red edildi.

HİÇ HESAPTA OLMAYAN AHMET BAYSAL ÖNERGESİ 
CHP’li Bolu Belediye Meclisi Üyesi Tahsin Mert Karagöz, meclis toplantısı öncesinde başkanlığa “Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin adını Ahmet Baysal olarak değiştirelim” diyerek önerge sundu. Önerge sonrası ise AK Partili Meclis üyeleri bu önergenin siyasi bir amaç içerdiğini söyleyerek önergenin gündeme alınmasını istemedi. Yapılan oylamada ise önerge meclis üyelerinin oy çokluğu ile gündeme alındı.

MECLİSTE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Önergenin kabulünün ardından gündem maddelerinin sona ermesi ile mecliste görüşmeler başladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu önergenin isim isim oylanarak yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Ak Partili siyasiler meclis başkanlığından ara istedi.

CUMHUR İTTİFAKINDAN STADYUM ÖNERİSİ

Verilen aranın tamamlanmasının ardından meclis üyeleri yerlerini aldı. Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, gündem maddesi haline gelen önergenin oylanmasından önce söz alarak, “Biz Cumhur İttifakı olarak değerli ve kıymetli Ahmet Baysal amcamızın isminin, daha önceden yapılan bir yere verilmesini uygun görmüyoruz. Bizim düşüncemiz yapılacak olan yeni stadyuma Ahmet Baysal isminin verilmesidir. Bunun daha uygun olacağını düşünerek, oylarımızı da bu yönde kullanacağız” dedi.

“BÜTÜN BOLU HERKESİN TAVRINI NET OLARAK GÖRSÜN”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcani "Necip Fazıl isminin seveni var sevmeyeni vardır bu ayrı. Siz Necip Fazıl’ın ismini, Ahmet Baysal’a tercih ediyorsanız. Bu ayrı tabi ki. Sizler onun hastanesinde tedavi olduysanız, onun yaptırdığı okulda okuduysanız ona daha bir muhabbetle yaklaşıyorsanız bilemem. Ben oylamaya geçiyorum. Ahmet Baysal’ın kattıklarını burada konuşmaya başlasak 2 saati geçer. İsim isim oylamaya geçeceğim böylelikle bütün Bolu herkesin tavrını net olarak görsün” ifadelerini kullandı.

OYLAMAYA GEÇİLDİ

Belediye kanunun gereği meclis üyelerinin 3’te 2’sinin kabul etmesi gereken gündem maddesinin isim okunarak oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucunda Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin olumsuz yönde oy kullanması üzerine önerge ret edildi.

“BOLU KAMUOYU KİMİN AHDE VEFALI DAVRANDIĞINI GÖRMÜŞ OLDU”

Başkan Özcan, "Ben kendi düşüncelerimi ifade edeyim. Ben bu karardan büyük üzüntü duyuyorum. Ben Bolu kamuoyunu kimin, kimi kimden daha değerli olarak gördüğünü, kimin ahde vefalı davrandığını görmüştür. Ben bundan sonrasını kamuoyunun takdirine sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

5 yorum yapılmış
  • Nallhanl
    2 Ekim 2019 • 21:18
    Başkan özcan'ın apaçık olay çıkartmaya çalıştığı belli. Ahmet Baysal önceden yapılmış bir şeye ismi verilecek kadar basit biri değil!
  • selvi
    2 Ekim 2019 • 21:35
    Şehrin ortasında statmı olurmuş.
  • IbrahimTR14
    3 Ekim 2019 • 08:17
    Sn. Tanju ÖZCAN ve CHP’li belediye meclis üyeleri siyasetine kıymetli Baysal Ailesi’ni bu şekilde alet etmemelidir, zaten Sn. Ahmet BAYSAL tartışmalara son noktayı koymuş olup bu yapılan yanlışlığı tasvip etmediğini belirtmiştir. CHP, ideoloji siyaseti yapmakta toplumu kutuplaştırıp kaos ortamı tesis etmeye çalışmakta böylece de vakit geçirmeye çabalamaktadır. Üstad Necip Fazıl gibi bir şahsiyete dahi böyle bir hadsizlik gösteriyor olmaları CHP’nin çirkin
  • Omer
    3 Ekim 2019 • 04:33
    Atatürk bitti laiklik bitti bu sermayeleri tukettiniz şimdi de Ahmet amcanın ismini siyasi şov olarak kullanın milleti bölmeye çalışın nerenize dokundu necip fazıl ismi onun binde biri bir eseriniz varmı başkanda yapıp üzüntüsünü belirtiyor eğer çok istiyorsa bi boluya bir yeni eserde o yapıp Ahmet amcanin ismini versin o önergeyi veren arkadaşa da kurdaleyi kestirsin.
  • Muallim
    3 Ekim 2019 • 05:20
    Mustafa Kemal Atatürk ismini beynimizden kalbimizden silemezsiniz bu ülkenin kurcusuna olan kininizi diri tutun çünkü biz dipdiri çağdaş laik demokratik bir gençlik yetiştirmeye tüm gücümüzle devam ediyoruz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.